Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Σημεία και εικόνες των καιρών

Το www.mycomics.gr πρωτοβγήκε στο Internet το μακρινό, για τα δεδομένα της τεχνολογίας, 2004.

Κάτι σαν πλάκα, σαν προσωπικό στοίχημα, σαν πρόκληση να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις. Ο Κώστας Καπετσώνης και εγώ ο Κώστας Γιαννακόπουλος καταλήξαμε σε λιγότερο από ένα χρόνο να έχουμε στην ουσία δημιουργήσει το πρώτο δικτυακό Ελληνικό αρχείο παλιών περιοδικών κόμικς.

Comic Book Covers Gallery που θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι.

Με αρκετό κόπο, χρόνο και χρήμα αλλά και πολύ φροντίδα το δημιούργημα μας μεγάλωσε και πλούτισε σε περιεχόμενο.

Πολλά εξώφυλλα, αρκετά σκαναρισμένα περιοδικά, αφιερώματα και λίγες αναμνήσεις, άποψη και σχόλια (ποιος δεν επισκέφτηκε τα Μαθήματα του Θείου Σκρούτζ) μαζεύτηκαν και στόλισαν το χώρο μας.

Οι επισκέπτες λίγοι και διστακτικοί στην αρχή αυξήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε να πάμε σε καινούργιο server με μεγαλύτερη ταχύτητα και δυνατότητες.

Σήμερα το www.mycomics.gr δέχεται κοντά στους 200 διαφορετικούς επισκέπτες κάθε μέρα. Φυσικά το Internet μας ενώνει και έτσι επισκέπτες από όλες τις μεριές του πλανήτη δίνουν ραντεβού με τις αναμνήσεις τους στο site μας. Όλα μας τα καλούδια προσφέρονται ελεύθερα. Χωρίς καμία υποχρέωση προσφοράς από τον φίλο επισκέπτη.

Στο κάτω κάτω τις συλλογές μας και μόνο προβάλουμε το χόμπυ μας κάνουμε.

Ωραία και ιδανικά όλα αυτά. Φυσικά δεν τα γράφουμε έτσι για να περάσει η ώρα και να γεμίσει το blog. Τα γράφουμε γιατί θα αλλάξει ένα μικρό πράγμα από εδώ και πέρα με το site μας.

Και για να προλάβω τους πιο ανήσυχους από εσάς το μόνο που θα αλλάξει είναι ένα μικρό υδατογράφημα που θα μπαίνει πλέον στις εικόνες μας.

Ο λόγος για αυτό προφανής και απλός. Να δηλώσει την προέλευση της εικόνας. Της εικόνας που προέρχεται από το τεύχος μας. Αυτό που έχουμε στα χέρια μας. Αυτό για το οποίο κάναμε κόπο να το σκανάρουμε και να το ανεβάσουμε στην σελίδα του για να το δείξουμε και να το δείτε.

Όλα αυτά τα χρόνια ανυποψίαστοι καλοπροαίρετοι ερασιτέχνες γεμίζαμε το σεντούκι μας με εικόνες.

Στην παρέα των νοσταλγών όμως τρύπωσαν και μερικοί μετρημένοι πονηροί τύποι.

Με αντιγραφές, λογοκλοπές και άλλες ζαβολιές προσπαθούν να χτίσουν το προφίλ του μεγάλου συλλέκτη. Δυστυχώς πιαστήκαμε στον ύπνο και έτσι μπόρεσαν να γεμίσουν τα φρέσκα blog τους με κλεμμένο υλικό. Τις εικόνες από τα τεύχη μας !!.

Όχι φυσικά για να δουν οι επισκέπτες τους. Ο σκοπός είναι πιο πονηρός. Να παραμυθιάσουν τον «ανίδεο» τσιμπολογώντας ότι μπορέσουν.

Ας δούμε ένα υποθετικό διάλογο τους :

Α ναι βέβαια και τα έχω αφού είμαι Μεγαλό συλλέκτης. Λοιπόν για αυτά που ψάχνεις εγώ θα σου πω τιμή. Αυτά είναι σπάνια και ακριβά... τόσα θέλω Εμένα να ακούς.. Εγώ ξέρω...δεν είδες το σαιτ που έχω ~~~~

Λοιπόν ΟΚ μέχρι εδώ. Το σηματάκι μας μπαίνει σε όλες τις καινούργιες σαρώσεις.

Και πιστέψτε με έχουμε ακόμα πολλά τεύχη στην συλλογή μας για να σας δείξουμε.

Οι πονηροί τύποι ας ψάξουν παραπέρα για υλικό και μεροκάματο από την αντιγραφή.

Και όποιος έχει απορίες μπορεί να ρωτήσει...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου