Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ωχ...με ξεγέλασαν

Προς γνώση και συμόρφωση δικιά μου πρώτα πρώτα έκατσα και κατέγραψα τις φορές που με έπιασαν κορόιδο.
Από την καταγραφή λείπει η μία και μοναδική περίπτωση ενός γνωστού μας αλλά αυτή είναι ένα βιβλίο από μόνη της. Δεν πάει να την βάλω με τις υπόλοιπες.

Γράφω λοιπόν για 2-3 εξαίρετους κυρίους.
Κυρίους που προσπάθησαν και τα κατάφεραν (χειροκρότημα παρακαλώ) να κλέψουν μερικά κόμικς.
Θαυμάστε τους λοιπόν και αν ποτέ έρθουν προς την μεριά σας πράξτε ανάλογα.

Περίπτωση πρώτη.
Μπάμπης Μιχαλ. από Κεφαλλονιά.
Το παλικάρι ζήτησε μερικούς Καουμπόυδες κλπ. Η περίοδος ήταν φορτωμένη για μένα. Συμβαίνει που και που σε όσους δουλεύουν. Προκειμένου να κερδίσω λίγο χρόνο του τα έστειλα ελεύθερα συστημένα αφού υποσχέθηκε να μου καταβάλει το αντίτιμο τις επόμενες μέρες.
Από τότε ούτε φωνή ούτε τίποτα. Μετά από μερικές μέρες πήρα τηλέφωνο για να απαντήσει η γυναίκα του ότι "το Μπάμπη λείπει". 'Οπως είπα και πριν δεν έχω το χρόνο για κυνήγια και τηλέφωνα. Μπάμπης - Κώστας 1:0 λοιπόν. Σε καλή μεριά Μπάμπη τα τεύχη.

Περίπτωση δεύτερη και περίπου ίδια

Γιάννη Σειράκ... από Πειραιά. 
Περίπου ίδιο σενάριο, ίδια αιτία, ίδια κατάληξη.Είχε όμως και μερικές αλλαγές για ποικιλία. Ο Γιάννης εδώ μου έκλεψε μερικά Μίκυ Μάους. Διέφερε και το τηλέφωνο καθώς τώρα απλά δεν απάντησε. Επίσης μετά την αποστολή ο Γιάννης προσπάθησε να μου πλασάρει και το Μίκυ #1 το γνήσιο....αλλά της ανατύπωσης. Εκεί βέβαια δούλεψε το ένστικτο του συλλέκτη και ζήτησα φωτογραφίες κλπ και φυσικά να πάρει κάποιος δικός μου να το δει. Ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τον Γιάννη !

Τι δεν έκανα ?
Δεν πήρα με απόκρυψη, δεν έβαλα άλλον από Αθήνα να πάρει, δεν έστειλα SMS και mail.
Δεν αξίζει ο κόπος και ο χρόνος. Αν είχα τον χρόνο από την αρχή δεν θα την είχα πατήσει.

Υπάρχει και τρίτη περίπτωση που τα λεφτά ήταν πολλά και η απάτη όπως θα δείτε, όταν ανέβει μεγάλη. Για την ώρα δεν την βάζω περιμένοντας να ξεκαθαρίσω  αν αυτός που βγήκε μπροστά είναι γκραν απατεώνας ή κορόιδο. Για την ώρα πιστεύω  το πρώτο. Περισσότερα προσεχώς.

7 σχόλια:

  1. Να και ένα άρθρο πραγματικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο..Καλό είναι να υπάρχει ένας προιδεασμός για ύποπτες κινήσεις παντός τύπου. Μέχρι τώρα συνηθίσαμε να βλέπουμε απάτες στις πωλήσεις, να όμως που υπάρχει και η άλλη περίπτωση..Συνέχισε Κωστή, να μάθουμε και την τρίτη περίπτωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Νομικός σου σύμβουλος τι έχει να πει για αυτό? Γιατι δεν τον απασχολείς όπως κάποιος άλλος? Πως θα ζήσει ο άνθρωπος με τέτοια κρίση?
    Περιμένω και εγω με αγωνία την τρίτη περιπτωση. Αφορά κάποιον που γνωρίζουμε τοσο καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα !! δεν έχω νομικό σύμβουλο καρδιά μου !!
    Τι με πέρασες ? Για τον Γιωργάκη ?
    Έγω έφταιγα, εγώ δεν είχα χρόνο να το χειριστώ καλύτερα. Το έβαλα για να υπάρχουν τα ονόματα έτσι στην φόρα. Δεν είμαστε και τόσο πολλοί για να μπορούμε να κρυφτούμε.

    Η τρίτη περίπτωση πάντως δεν έχει να κάνει με τον κοινό μας γνωστό. Άλλοι ήταν και η απάτη, αν γινόταν, θα ήταν πολύ μεγάλη. Μιλάμε για πάνω από 300 τεύχη αξίας κοντά στα 15€ το ένα. Για αυτό και δεν γράφω ακόμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πω ότι όποιος φίλος έχει πέσει θύμα κάποιου απατεώνα ή απατεωνίσκου πρέπει να κάνει οπωσδήποτε ένα πράγμα :

    ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΩΝΙΣΕΙ όπου και όπως μπορεί. Έτσι μόνο θα τον εμποδίσει να κάνει το ίδιο και σε άλλους.

    Φυσικά όποιος έχει κάποια τέτοια ιστορία μπορεί να την γράψει και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμ...με βαζεις σε πειρασμο με την τελευταια σου προτροπη και πάνω που είπα να ηρεμήσω...θα κρατήσω τις εμπειρίες μου για την ώρα αλλά σύντομα κάτι μου λέει ότι θα τις μοιραστώ μαζί σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μαθάμε κάτι τελικά για την τρίτη περίπτωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε φίλε που έγραψες σήμερα για τον κύριο με τις φωτοτυπίες. Το σχόλιο σου δεν το δημοσιεύω για την ώρα τουλάχιστον. Είχα, προσωπικά, άπειρες συναλλαγές μαζί του χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
    Δεν μπορώ να σε αφήσω να κατηγορείς ανώνυμα και χωρίς στοιχεία και λεπτομέρειες.
    ΑΝ υπάρχουν σε παρακαλώ επικοινώνησε απευθείας μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή