Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αγαπητό Mycomics.gr...

Από τον φίλο Αργύρη πήρα χθες το παρακάτω mail :

Αγαπητέ Κωστή διαπιστώνω κάτι περίεργες δημοπρασίες τελευταία στο ibid. Συγκεκριμένα σήμερα χτύπησα 1 τεύχος ενός πωλητή που ήταν απούλητο για μήνες και έληγε αύριο. Μετά βλέπω ξαφνικά να το χτυπά νέο μέλος με μια μόνο αγορά .Τυχαίο? δεν νομίζω...

Επιπλέον διαπιστώνω ότι παρόμοιες δημοπρασίες του ιδίου μέλους που έληγαν και αυτές αύριο, ξαφνικά αλλάζει η ημερομηνία λήξεως τους, παίρνοντας φυσικά παράταση!!! Τυχαίο και πάλι? δεν νομίζω....
φτιάξε πάλι κάνα άρθρο αν θες να το συζητήσουμε και διαδικτυακά και θα θελα τη γνώμη σου για τον πωλητή και για το όλο σχετικό γεγονός με την εμπειρία που σε διακρίνει....
Και ερωτώ :το ibid τι κάνει για όλα αυτά που μπορώ να απευθυνθώ για αυτά τα θέματα? Μπορεί ο καθένας να αλλάζει τις ημερομηνίες στα τεύχη που πουλάει?
Νιώθω μεγάλη απογοήτευση από αυτό το γεγονός και σκέπτομαι να σταματήσω να αγοράζω διαδικτυακά τεύχη....

Φιλικά, Αργύρης

Ακολουθούν τα στοιχεία του πωλητή όπως τα παραθέτει ο Αργύρης. Αυτά για την ώρα ας μείνουν κρυφά. Δεν έχει τόση σημασία ποιός είναι όσο έχει να γίνει αντιληπτή η πρακτική αυτή.


Ακολουθεί η απάντηση μου :

Το περιστατικό έχει και την θετική του πλευρά.
Επιτέλους ένας ακόμα συλλέκτης – αγοραστής αρχίζει να ξυπνάει.
Αρχίζει να πονηρεύεται και να παρακολουθεί με αντικειμενικά κριτήρια.
Αυτό που περιγράφει ο φίλος Αργύρης είναι μια συνηθισμένη πρακτική. Βάζει ο πωλητής κάποιον «λαγό» να χτυπάει την δημοπρασία του προσπαθώντας να ανεβάσει την αξία του.

Οι «κακοί» πωλητές έχουν «κακούς» λαγούς. Λαγούς με ανύπαρκτη αξιολόγηση με 0,1,2, αξιολογήσεις όλες από συγκεκριμένους χρήστες.
Οι πιο πονηροί πωλητές έχουν και πιο σοβαρούς λαγούς. Χρήστες με πολλές αξιολογήσεις ακόμα και υπαρκτούς.

Μόνο με παρατήρηση και έλεγχο μπορείς να βγάλεις άκρη και να σιγουρευτείς ότι αυτός που σε χτυπάει είναι πραγματικός χρήστης που θέλει το τεύχος. Ή αλλιώς με ρωτάς... να σου πω

Το δεύτερο κόλπο που περιγράφεις απλά είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας του συγκεκριμένου χρήστη. Υπολόγισε ότι πιθανά να ενδιαφερθείς και για τα άλλα οπότε έδωσε παράταση ώστε να έχει χρόνο να το διαχειριστεί καλύτερα.

Το βασικό και σοβαρό είναι τι κάνει το Ibid.
Όπως και σχεδόν όλα τα site δημοπρασιών τίποτα απολύτως. Ακόμα και το Ebay πάσχει στον τομέα της αξιοπιστίας. Τρανό παράδειγμα το τελευταίο κόλπο όπου δεν δείχνει το όνομα των συμμετεχόντων στις δημοπρασίες.
Το κέρδος όλων αυτών των site είναι να υπάρχουν πολλές δημοπρασίες, πολλοί χρήστες πολλά αποτελέσματα. Μαϊμού χρήστες, ψεύτικες δημοπρασίες, επίτηδες φουσκωμένες τιμές όλα είναι κέρδος για το Site.

Μην ρωτάς λοιπόν τι κάνει το site για σένα. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ στο site.
Αν σου μυρίζει μαϊμού, αν σου φαίνεται μαϊμού, αν συμπεριφέρεται σαν μαϊμού τότε είναι μαϊμού.

Να σου πω και την άλλη πλευρά στο τέλος.
Άντε και δεν είναι μαϊμού και είναι ένας πραγματικός νέος χρήστης που αποφάσισε να πάρει το ίδιο τεύχος που χτύπησες. Εσένα σου φαίνεται για μαϊμού και δεν το χτυπάς παραπάνω και το χάνεις. Έ και τι έγινε ???
Ένα τεύχος είναι θα το βρεις παρακάτω…

Συμπέρασμα, αν σας έχει δώσει το δικαίωμα ο πωλητής να αμφισβητήσετε την ακεραιότητα του και μία και δύο φορές τότε σχολάστε τον.
Αν συμπτώσεις επαναλαμβάνονται τότε σχολάστε τον.
Αν σας έδωσε σκουπίδια μία φορά τότε σχολάστε τον.

Κώστας Γ.

3 σχόλια:

  1. οκ, επειδη λιγο πολυ ολοι συμμετεχουμε σε τετοια sites δεν μας λες ρε κωστη, ποιος ειναι ο πωλητης προς αποφυγη? και με pm γινεται, ετσι για να εχουμε εναν προιδεασμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω για την αμμεση ανταποκριση να αναρτησεις το θεμα που εχουμε ξαναθιξει για της δημοπρασιες τευχων και τελικα αυτο που χρειαζεται ειναι υπομονη στην αναζητηση τευχων και ενα μεγαλο Χ στους πονηρους πωλητες.
    Τελος μπορει να μην ασχολουμε καιρο με τα site των δημοπρασιων αλλα εχω πιασει το νοημα πως κινουνται μερικοι κουτοπονηροι εις βαρος μας και μελλοντικα θα εχω και αλλα στοιχεια οπως σιγουρα θα εχει και ο αγαπητος Mycomics...
    Καλο ειναι παντως να τα συζηταμε μεταξυ μας για να αποφευγουμε τετοιους πωλητες.
    Σακη εαν θελεις να μαθεις το ονομα του πωλητη θα στο στειλω εγω φιλε με email...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενημερωθηκα αργυρη...ετσι, προς αποφυγη των κακοτοπιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή