Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

PENTHOUSE και Κόμικς απο το παρελθόν.

Σε αυτό το βίντεο φίλοι του mycomics.gr και φίλοι των κόμικς, κάνουμε ταξίδι στο παρελθόν, στα 1977 - 79 και συγκρίνουμε τιμές σε κόμικς εκείνης της χρονικής περιόδου με άλλα καλούδια που ήταν τότε αγαπημένα επίσης... όπως οι δίσκοι βινυλίου και το ανδρικό περιοδικό PENTHOUSE... !!!

5 σχόλια:

  1. Φίλε μου όλα καλά, αν και το 'κουραζεις' λίγο το θέμα, αλλά πρώτη φορά εγώ ακούω ότι κάτι δεν πουλάει και έχει φθηνή τιμή!!! μα όταν πουλάει πρέπει να έχει φθηνή τιμή γιατί υπάρχει μεγαλύτερος τζίρος και κέρδος και πέφτει το κόστος! θα τρελλαθούμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ ανώνυμε φίλε.. μου έδωσες το έναυσμα για να φτιάξω ένα βίντεο στο οποίο θα σου απαντήσω προσωπικά και με την ευκαιρία αυτή και άλλο φίλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δούν και να ακούσουν πως, που και γιατί η σκέψη σου είναι λάθος..
    Σ'ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα θα έχεις αποδεικτικά στοιχεία, αλλα μόνο για την Ελλάδα φαντάζομαι. Και η ferrari δεν πουλάει, αλλά που είναι η φθηνή τιμή; Αυτό κανονικά είναι ανέντιμο, ανήθικο, αρπαχτή και αισχροκέρδεια!
    Για μένα το κόστος παραγωγής και το κέρδος πρέπει να καθορίζει και την τιμή όχι μόνο οι πωλήσεις. Λάβε και υπόψη σου όταν συγκρίνεις τιμές ξένων περιοδικών παλιά (δεκαετίες 70-80) ήταν πράγματι πανάκριβα, αλλα μετά την ένταξή μας στην ΕΕ και το ευρώ οι τιμές τους έπεσαν πολύ γιατί έφυγαν οι φόροι τελωνείου. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητέ φίλε Ανώνυμε.. η Ferrari πουλάει σαν τρελλή.. περισσότερο απο ποτέ.. οι κινέζοι που είναι τεράστια αγορά αγοράζει μανιωδώς.. απλά δεν είναι στα δικά μας οικονομικά επίπεδα και ούτε είμαστε εμείς στα target group των αγοραστών της..
    η τελική τιμή ενός προϊόντος καθορίζεται απο την προσφορά και τη ζήτηση (σε συναρτηση με την εκάστοτε χρονική στιγμή) και συνεχώς μεταβάλεται.. τα περιοδικά εκτός ευρωπαικής ένωσης φορολογούνται κανονικά (αμερικάνικα)..
    τα αμερικάνικα ξένα κόμικς είναι ακριβά (γύρω ή πάνω απο 5 ευρώ το ένα).. ο οποιοσδήποτε έμπορος ή παραγωγός προϊόντων έχει το δικαίωμα να ονομάσει την τιμή των προϊόντων του σύμφωνα με τα συμφέροντά του και την πολιτική του.. το αν τελικά θα είναι κερδοφόρος και σε τι ποσοστό αυτό θα το κρίνει η ζήτηση της αγοράς, και αυτή η ζήτηση θα αυξομοιώσει τη τιμή.. ο παραγωγός ή έμπορος αντίστοιχα θα κάνει την πολιτική του.. ή θα αυξήσει την ποιότητα ή θα τη ρίξει ή θα αθξήσει τη ποσότητα ή θα τη μικρίνει κλπ... πάντα με έναν στόχο: την κερδοφορία (σε πρώτη φάση) και την αύξηση αυτής στο μεγαλύτερο ποσοστόβ (σε δεύτερη φαση).. κανένας δεν επιχειρεί με ανθρωπιστικούς λόγους.. μόνο το κέρδος κινεί την αγορά.. είναι το μόνο κίνιτρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει η ferrari εννοώ ότι δεν πουλάει σε νούμερα όσο άλλα φθηνά αμάξια, όχι ότι δεν εξαντλεί την παραγωγή της. Στην Ελλάδα πάντως δεν έχω δει και πολλές :-)))). Αν πράγματι και στα κόμικς (όχι σε όλα πάντως), κυρίως στα Disney γίνονται αυτά που λές, εξηγείται γιατί πάνε κατά..... Πάντως κι εσείς άλλα λέτε κι άλλα κάνετε, γιατί τότε θα έπρεπε να πουλάτε ακριβά στo mycomics τα περιοδικά που έχουν ζήτηση και όχι να έχετε τις καλύτερες τιμές :-))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή