Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ZAΓΚΟΡ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ 260 ΤΕΥΧΩΝ

Ένα παιδικό όνειρο πραγματοποιήθηκε επιτέλους. Όλα τα τεύχη του Ζαγκόρ, και τα 260, φιλοξενούνται στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Comicstalgia. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε πέρισυ τον Μάιο και θα πρέπει να τονιστεί ο κόπος και ο χρόνος που αφιερώσαμε για το επίτευγμα αυτό. Οι κύριοι συντελεστές αυτής της προσπάθειας ήσαν ο Hunter, ο Χάρης, ο Sandokan και ο Πάνος. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους mycomics.gr και Anwdynos, οι οποίοι προσέφεραν τα τεύχη που μας έλειπαν και να ολοκληρωθεί με επιτυχία το επίτευγμα μας.
 Βεβαίως με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί το ξεφύλισμα του τεύχους και η επαφή μαζί του με όλες μας τις αισθήσεις. 'Ομως το κόστος απόκτησης όλης της σειράς δεν επιτρέπει σε κανένα μας κάτι τέτοιο. Ας καμαρώνουν για αυτό οι μεγαλέμποροι των αναμνήσεων μας.
Επόμενος στοχός μας είναι η ολοκλήρωση όλων των σειρών του ΜΠΛΕΚ(1η περίοδος, Μηνιαία, 2η περίοδος, Ν. Δυναμικοί). Και εδώ είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τις ολοκληρώσουμε. Ειδικά στους Ν. Δυναμικούς ο Σάκης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και κοντεύει να την ολοκληρώσει.


10 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια, Πάνο, σε όλη την ομάδα για αυτή την επιτυχία. Μακάρι να συμπληρώσετε και τα υπόλοιπα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπραβο και απο μενα στα παιδια!!!ειχα διαβασει πολλα τευχη με τη μικρη συμετοχη που ειχα εκει!!!
  παντα τετοια παιδια!!!καλη συνεχεια στη δυσκολη προσπαθεια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παιδιά συγχαρητήρια.
  Από όσο ξέρω είναι η πρώτη και μοναδική παρόμοια περίπτωση.
  Πρώτη φορά ένας Ελληνικός τίτλος με 260 ! τεύχη ψηφιοποιείται ολόκληρος.
  Μια σειρά μάλιστα από τις πιο σπάνιες που υπάρχουν.
  Σκαναρίστηκε όλος από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το 1 έως το 260.
  Χωρίς πονηρά τρυκ, χωρίς μεγάλες κουβέντες, βιβλιοθήκες και επιδοτήσεις (χα χα). Χωρίς κλεμμένα και «δανεισμένα».
  Οι ευθύνες σας από εδώ και πέρα είναι μεγάλες. Πιστεύω προσωπικά ότι πρέπει να βρεθεί ένα τρόπος, έστω και αποσπασματικά, να δοθεί πρόσβαση στον πολύ κόσμο. Ίσως από εκεί να βρεθούν μερικά μέλη ακόμα για την παρέα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιώργος - Γλυφάδα9 Μαΐου 2011 - 9:22 μ.μ.

  Συγχαρητήρια παιδιά. Τρομερή δουλειά που απαίτησε φαντάζομαι ατελείωτες εργατοώρες. Και πάλι μπράβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση αυτο σχετικά με την "πρόσβαση¨ Κωστή... Γεγονός είναι, ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, οπότε θα θέλαμε να δούμε πολλούς αγαπημένους τίτλους κλεισμένους, από την άλλη όμως, υπάρχουν μια σειρά από "προβληματάκια" που προκύπτουν στην πορεία, γιατί ας μην ξεχνάμε, όλοι έχουμε οικογένειες, δουλειές, και όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές. Όπως και να έχει, συνεχίζουμε και όπου βγει...μετά από ένα χρόνο ύπαρξης αυτής της ομάδας, μόνο κερδισμένοι θεωρώ ότι ήμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατανοητό και με το παραπάνω. Τα έχουμε πει και ξαναπεί. Δεν δίνεις για να πάρεις πίσω τα ίδια.
  Δίνει με την ελπίδα κάτι να πιάσει τόπο.
  Για αυτό είπα αποσπασματικά ή περιορισμένα.
  Έτσι για να γίνει γνωστό αυτό το έργο σας.
  Που ξέρεις μπορεί να βρεθεί καμία αδερφή ψυχή με συλλογή, σκάνερ, όρεξη και χρόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να κάνω μια αναγκαία διευκρίνιση.

  Πολλοί επισκέπτες επικοινώνησαν μαζί μου για να τους εξηγήσω πως θα διαβάσουν τα τεύχη του Ζαγκόρ. Αυτά που έχουν ανεβάσει τα παιδιά.
  Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής :

  Τα τεύχη υπάρχουν σε ιδιωτική συλλογή που έχουν πρόσβαση μόνο μέλη, φίλοι και συμμετέχοντες. Για την ώρα δεν υπάρχει σκέψη να δοθούν ελεύθερα σε κανένα που δεν μπαίνει σε μία αυτές τις κατηγορίες.

  Εμείς σαν mycomics.gr απλά δώσαμε μερικά τεύχη για να ολοκληρωθεί η σειρά. Αυτά στην πορεία θα μπουν και στο δικό μας site. Ίσως και μερικά ακόμα που θα μας παραχωρήσουν τα παιδιά.

  Η σημαντική ερώτηση τώρα :
  «Πως θα αποκτήσω πρόσβαση σε αυτά ?»
  Απάντηση :
  Όταν γίνεις φίλος ή μέλος ή συμμετέχεις στο σκανάρισμα. Για να φτάσεις εκεί γράψε μια απάντηση εδώ ή στείλε την με mail. Φυσικά θα αναφέρεις τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να αποκτήσεις αυτή την τιμή.

  Εν ολίγοις απαντήσεις και mail που απλά ρωτάνε πως θα διαβάσουν δεν απαντώνται καν.
  Το ίδιο και ερωτήσεις σχετικές με χρηματικό κόστος. Έχουμε πει και αλλού ότι είναι απαράδεκτο να δίνονται σκαναρισμένα επί πληρωμή. Τα παιδιά έβαλαν τεύχη, όρεξη και χρόνο.
  Κάτι αντίστοιχο θα δώσεις και όποιος θέλει πρόσβαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θα πρέπει να διευκρινίσω σε όλους οτι πρόσβαση θα δοθεί μόνο σε άτομα που θα ενδιαφερθούν να βοηθήσουν στο σκανάρισμα των ΜΠΛΕΚ και του ΟΜΠΡΑΞ, project που το έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Χωρίς κόπο και αφιέρωση προσωπικού χρόνου δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να αποκτήσει πρόσβαση και μην απασχολείται ασκοπα τα παιδιά του mycomics.gr.
  Καθώς επίσης να συμπληρώσω εκ μέρους της παρέας οτι η συλλογή δεν πωλείται!!!!!!!
  Μάλλον μας μπερδέψατε με κάποιο άλλο πρόσωπο που δρα στον χώρο με αυτή την κακή συνηθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ''Καθώς επίσης να συμπληρώσω εκ μέρους της παρέας οτι η συλλογή δεν πωλείται!!!!!!!
  Μάλλον μας μπερδέψατε με κάποιο άλλο πρόσωπο που δρα στον χώρο με αυτή την κακή συνηθεια.''

  χαχα!!!
  -μα γιατι το λες αυτο?το παιδι εχει αγνες προθεσεις ηθους και πολιτισμου και ειναι και συλλεκτης 120.000 και ανω τευχων...
  χαχα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και "αγορι" Πάνο, δεχόμαστε κάθε φίλο που θα ήθελε να βοηθήσει ενεργά να κλείσει ένας μεγάλος αριθμός από τεύχη από το θρυλικό αυτόν τίτλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή