Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μπάρμπας και το πρακτορείο.

Θα σας παρουσιάσω παρακάτω ένα από τους αστικούς μύθους των κόμικς συλλεκτών.

Ο λόγος για το περίφημο πρακτορείο της…..

Σύμφωνα με τον μύθο το πρακτορείο αυτό είναι κάτι ανάλογο με το Ελ Ντοράντο ή την Ατλαντίδα. Απλά γιατί εκεί βρίσκονται μερικές χιλιάδες τευχών από τα παλιά. Γκαούρ Ταρζάν. Μικροί Ήρωες , Σερίφηδες και όλα τα ενδιάμεσα. Τεύχη που ο μπάρμπας τα κράταγε από παλιά χωρίς να τα επιστρέψει πίσω.

Οδηγούμενοι από το μύθο πολλοί συλλέκτες έψαξαν και βρήκαν το πρακτορείο. Έγιναν προσπάθειες να πείσουν τον ιδιοκτήτη να τους αφήσει να δουν και να αγοράσουν το θησαυρό ή μέρος του. Εγώ προσωπικά ξέρω 5 τέτοιες περιπτώσεις (η μια φυσικά ήμουν εγώ).

Το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Ο μπάρμπα ευδιάθετος, ομιλητικός και διαχυτικός έτοιμος να συζητήσει για τα πάντα.

>> Από πού είσαι του λόγου σου

>> Πως από εδώ

>> Είσαι παντρεμένος

Για τον καιρό, την πολιτική οτιδήποτε.

Όταν όμως η κουβέντα έφτανε στα περιοδικά η ανταπόκριση ήταν ίδια πάντα.

Αλλαγή ύφους και τόνου, ξαφνική ενασχόληση με οτιδήποτε άλλο και μισόλογα. Δεν έχω τώρα, δεν ξέρω δεν θυμάμαι. Άσχετα με το χρηματικό δέλεαρ και τις υποσχέσεις του αγοραστή άκαμπτος έκοβε την συζήτηση. Έτσι ακριβώς έγινε με μένα.

Πρόσφατα ο φίλος Δημήτρης βρέθηκε στα μέρη του και ως καλός κυνηγός κόμικς έπεσε πάνω στην περίπτωση αυτή. Μία από τα ίδια και με τον Δημήτρη. Το μόνο κέρδος 2 φωτογραφίες του μπάρμπα έτσι για να συμπληρωθεί η καταχώρηση μας.

Ιδιαίτερη προσοχή στο πορτάκι που υποτίθεται οδηγεί στον θησαυρό…


15 σχόλια:

  1. Ημουν και εγω ένας απο αυτούς που ηρθα σε επαφή μαζί του φέτος. Τζίφος!!! Ο γεράκος ανένδοτος.
    Ελπίζω του χρόνου να έχω θετικά αποτελέσματα. Παντως αυτά που έχει στο μαγαζί δεν μπορείς να τα ακουμπήσεις. Θα πρέπει πρώτα να κάνεις εμβόλιο αντιτετανικό και αντιλυσσικό. Αν αυτά που εχει στην μυστική αποθήκη είναι σε αυτή την κατάσταση, τότε ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια ειναι προς μεσσηνιαν μεριά?-κορ?γιατι αν ειναι αυτο τον γερο τον ξερω απο μικρο παιδι και πιαναμε κουβεντα.το αρχειο του ηταν ανεκτιμητο αλλα οπως μου ειχε πει πριν δωδεκα χρονια καποιοι συλλεκτες του το αγορασαν κοψοχρονια-συγκεκριμενα μου ειχε πει οτι του πηραν το νουμερο 1 του μικρου ηρωα παμφθηνα-καθοτι αυτός τοτε δεν ήξερε τα περι σπανιοτητων.προφανως αργοτερα εμαθε και..μουλαρωσε.θα πρεπει όμως ακόμα να εχει θησαυρους ανεκτιμητους.εν τω μεταξυ ειναι πέντε αδελφια που εχουν το πρακτορειο,παιδιά,σκυλιά δεν έχουν,τι θα τα κάνουν τα τοσα κόμικς?παρακαλώ επιβεβαιωστε αν μιλαμε για το ίδιο πρακτορείο,εχω μπάρμπα στην..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός είναι ακριβώς.
    Επίτηδες δεν έγραψα την πόλη για να δω αντιδράσεις.

    Θα προχωρήσω και λίγο πάνω σε αυτά που έγραψες. Σύμφωνα με τον μύθο τα τεύχη του τα πήρε ο πιο πετυχημένος (για μένα) καταστηματάρχης του χώρου.
    Να τονίσω ότι ο παππούς ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ να τα πουλήσει. Δεν του τα πήρε χωρίς αντάλλαγμα. Άσχετα το τι έγινε μετά και τι ανακάλυψε. Οπότε μετά απλά αρνείται οποιαδήποτε συναλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα και μένα αυτό μου είπε,οτι συμφωνησε,απλά οτι έπειτα το μετανιωσε.ο καταστηματαρχης μηπως μπορεις να μας πεις ποιος ειναι-με υποννοούμενα εστω.επισης να προσθέσω για τον μπαρμπα οτι κατα καιρους βγαζει κάποιες σπανιοτητες και τις πουλάει.εγω πχ ειχα αγοράσει παμφθηνα τα μικρα κλασσικά εικονογραφημενα του '50 σε ΑΡΙΣΤΗ κατασταση,οπότε προφανως και τα υπόλοιπα που κρυβει στην αποθηκη θα ειναι και αυτα σε καλή κατάσταση.οι γέροι πάντως που το έχουν είναι περίεργοι οπότε δυσκολο να αποκτησει κάποιος προσβαση,εκτός και αν τους ξέρει.πάντως πραγματικά εντυπωσιασηκα με το οτι το εν λόγω πρακτορείο θεωρείται κάτι σαν το ελ ντοράντο αφου με τα κόμιξ του πρακτορείου αυτού έχω στην κυριολεξία μεγαλώσει,οταν πηγαινα διακοπες.ειναι δηλαδη όντως μυθικό στους χώρους των συλλεκτών?
    τέλος να πω άλλη μια πληροφορια-το εν λόγω πρακτορείο υπάρχει από τη δεκαετία του 50,μπορεί και 40,και όπως μου είχε πει ο γέρος δεν επέστρεφε κανένα στοκ.επαναλαμβάνω όμως είναι περίεργοι οι ιδιοκτήτες.
    συγχαρητηρια παιδιά για το ωραίο σας σαιτ,μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O καταστηματάρχης είναι απλά ο καλύτερος. Ο μόνος με site που δουλεύει και έχει τιμές.
    Είμαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει πλέον.
    Όσο για το αν είναι μυθικό ? Είναι καθώς με όσους παλαιοσυλλέκτες έτυχε να μιλήσω για σχετικά θέματα όλοι είχαν να πουν για τον μπάρμπα.
    Αν τον ξέρεις δεν χάνεις τίποτα να μιλήσεις μαζί του(ς). Εδώ είμαστε εμείς για να σε βοηθήσουμε στο κουβάλημα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχει μαγαζι στην αθηνα,γκριζομάλλης,μάλλον γαλάζια μάτια?
    αν ναι,ειναι λίγο ακριβως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως αυτόν κατάλαβα κι εγώ. Ο τύπος μυρίζεται συλλογές απο χιλιόμετρα και τις αρπάζει.Όσο για τις τιμές του...κόλαση είναι αρκετά τσουχτερές αλλά μπορείς να βρείς εκεί ότι δεν έχουν οι άλλοι! Όπως και να χει, Κωστή θα μας πεις και μας που είναι ο μπάρμπας να πάμε να εξασκήσουμε κι εμείς τη ρητορική μας δεινότητα μπας και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλά τι χάλι είναι αυτό εκεί μέσα..έλεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδια απο δω λετε να βγηκε η παροιμια ( αυτος εχει μπαρμπα στην Τορώνη)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν εχεις μπαρμπα στην Κορωνη , ποιος στη χαρη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 80 χρονων και ανω ειναι ο παππους..τι περιμενει δηλαδη και δεν μας τα δινει??έλεος!ας τα δωσει σ εμας που ειμαστε ερασιτεχνες και με το αζημιωτο..αλλα να τα κραταει απο πεισμα,αυτο δεν το καταλαβαινω!!greek scouser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Που βρίσκεται αυτός ο Μπάρμπας με τα παλιά παιδικά τεύχη? ίσως Εγώ που είμαι της γενιάς του '50 να τον μεταπείσω ν'αλλάξει άποψη για το εαν υπάρχει τέτοιο στοκ και να οφεληθούμε όλοι αν αποφασίσει να τα πουλήσει.Δεσμεύομαι να σας ενημερώσω αν υπάρξει κάτι θετικό Κώστα.Ξέρεις ποιός είμαι.Στέργιος Γκάντζιος-Καβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να σας πω και κάτι με την βιουπόσταση του χαρτιού. εαν ο μπάρμπας δεν προφύλαξε σωστά τα τεύχη του Μ. 'Ηρωα(όπως εγώ) και είναι στο ίδιο σημείο για 50 χρόνια Πολύ φοβάμαι ότι έχει αναπτυχθεί εκεί το ζωϋφιο του χάρτου με τα διπλά σαγώνια και τα εχειχιλιοτρυπίσει και καταστέψει και όταν το ανακαλύψει Ο Παππούς θα κλέει με μαύρο δάκρυ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή