Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα με φτώχεια και φιλότιμο..!!

16 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους! ρε τι σκεφτήκανε στη γνωστή Αθηναϊκή Λέσχη για κονόμα!!! Διαγωνισμό με φιγούρες, δηλάδή πληρώνεις (!!!!!!!!!!!) για να πας να αφήσεις σε δημόσια θέα για ένα μήνα τις καλύτερες φιγούρες σου (με σίγουρο κίνδυνο) και αν κερδίσεις στο σχετικό διαγωνισμό καλύτερης παρουσίας παίρνεις 200 ευρώ (!) , Ρε τι σου είναι...... :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να και ένα παρατηρητικό παλικάρι με δηκτικό σχόλιο.

    Ανώνυμο όμως, κάτι που αφήνει χώρο για γκρίνια.
    Εγώ πάντως επώνυμα συμφωνώ.

    Αλλά :
    Δεδομένο είναι ότι όλοι ψάχνουμε για να «κονομήσουμε».
    και
    Οι κανόνες είναι γνωστοί από πριν και δεδομένοι.

    Οπότε όσοι πιστοί ή άφρονες ας πάνε.

    Υπάρχουν άλλα καλύτερα για να σχολιάσουμε για την λέσχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. paidia peite tipota.
    Ti allo paizei me thn perifhmh lesxh?
    Exw akousei gia konoma apo kati zelatines
    pou tis poulan panakriva sun kapoia komiks se akrives times.
    Filoi mou eipan se pazari pouxan paei, gia miky maous #80kati se metria-talaipwrhmenh katastasi zhtousan 30 eurwpoula!!

    Sorru gia ta greeklish alla exei provlima o ypologisths.

    KALA XRISTOUGENNA SE OLOUS KAI SYGXARHTHRIA GIA TA YPEROXA BINTEO SAS!!Anamenoume ki alla!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλοι μου, προσοχή σε όποιον ζητάει "συνδρομές", "συμμετοχές", "διαγωνισμούς με συμμετοχή ή συνδρομή" κλπ.. όλα είναι συγκαλημένη πώληση αγαθών ή υπηρεσιών.. δεν είναι κακό η πώληση αγαθών ή υπηρεσιών.. κακό είναι όταν "μεταμφιέζεται" ή "πλασσάρεται" σαν "προνόμιο" για "συμμετοχή" σε "κλειστό κλάμπ".. φτηνό μάρκετινγ είναι μπάς και βγεί κανά φραγκάκι (απο τους κλαμπίστες) με κουτοπονηρήστικο τρόπο.. επαναλαμβάνω ότι θεωρώ απολύτως θεμιτό και τίμιο και να βγεί κάποιος και να πουλήσει κάτι, με καθαρούς όρους και λεπτομερή περιγραφή, σε όποια τιμή θεωρεί ότι τον συμφέρει.. η αγορά στη συνέχεια θα τον κρίνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ μπορούν να ειπωθούν πολλά.

    Καλό θα ήταν πάντως να γινόταν με ένα όνομα. Δεν είμαστε δα τόσοι πολλοί για να μένουμε ανώνυμοι στο πλήθος.

    Για την ώρα θα προσθέσω λίγο σε αυτά που έγραψε ο θείος.
    Όταν έχεις κάτι για πώληση το τίμιο είναι να το βγάζεις στην βιτρίνα με την τιμή του πάνω. Αυτό πλέον το κάνουν και παλαιοβιβλιοπωλεία παραδοσιακά. Ακόμα και στο Internet.
    Ναι, οι ίδιοι αυτοί που λοιδορούνται με την πρώτη ευκαιρία από τους πονηρούς συλλέκτες. Το μαγαζί λέει : αυτό είναι το εμπόρευμα μου, τόσα θέλω όποιος θέλει έρχεται. Αλλά όποιος έρθει ας ξέρει από πριν τις τιμές μου.
    Αυτό κάνουν και οι πολλάκις κατηγορούμενοι πωλητές των δημοπρασιών. Προσφερόμενο τεύχος και ζητούμενη τιμή.

    Θεωρώ μέγα λάθος (ή κουτοπονηριά) η όποια λέσχη, site, blog ή forum να διαφημίζει αριστερά δεξιά «τα μεταχειρισμένα» που έχει για πώληση αλλά να μην δίνει πουθενά τιμή.
    Παρά μόνο αφού γίνει επαφή. Είτε επί τόπου, είτε με mail, είτε με τηλέφωνο είτε δεν ξέρω πως.
    Τα έχεις για πώληση βγάλε τα στην φόρα με όνομα περιγραφή και τιμή.
    Η αγορά θα κρίνει.
    Εκτός αν αυτό ακριβώς είναι που φοβάσαι.
    Εδώ θα παραδεχτώ το γνωστό Γιωργάκη. Έχει το θάρρος και τα βγάζει με τιμή. Τόσο θέλω κύριε μου.

    Σίγουρα τα 30€ για το Μίκυ είναι υπερβολική τιμή. Μπορεί όμως να προέρχεται από λάθος εκτίμηση και λάθος αγορά. Για αυτό το "οικοσύστημα" πρέπει να είναι ανοιχτό.
    Να δίνει και να δέχεται άποψη και πληροφορία. Έτσι θα σχηματιστεί ολοκληρωμένη σαφώς πιο σωστή άποψη.
    Δυστυχώς η επιλογή του αποστειρωμένου, προστατευμένου περιβάλλοντος με μικρή διάχυση της πληροφορίας σπάνια βγάζει σε καλό. Οι κλειστές κλίκες και αγορές πεθαίνουν πλέον. Στον αιώνα της πληροφορίας και της γνώσης δεν υπάρχει χώρος για πατριάρχες, πατρόνες και προστάτες. Laissez-faire και στα κόμικς. Ο αγοραστής θα την βγάλει την άκρη του. Αργά η γρήγορα.

    Εδώ θα είμαστε πάντως για περισσότερα σχόλια και απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ έχω να συμπληρώσω πάντως (επώνυμα :-) ) ότι σε παρόμοιες καταστάσεις ανέκαθεν οι επισκέπτες πληρώνουν είσοδο-εισητήριο και οι εκθέτοντες, εφόσον αυτά που εκθέτουν δεν είναι για πώληση, αλλά προς όφελος των ιδοκτητών του χώρου (διαφήμιση κλπ) πρέπει να πληρώνονται, όχι να πληρώνουν!!!! ανήκουστο!!! Δηλαδή να στείλω από τις καλύτερες φιγούρες μου που με πολύ κόπο και χρήμα απέκτησα για να τις απολαύσουν και άλλοι (με όποιους κινδύνους ζημιάς) και να πληρώσω κι από πάνω!!!!!!!! τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παίδες να συμφωνήσω κι εγώ με το πρώτο σχόλιο από το ανώνυμο παλικάρι(;)γιατί δεν μου αρέσει η όλη κατάσταση με το αφεντικό της λέσχης. Είδα τις τιμές που πουλάει τα σακουλάκια, είδα τις τιμές που πουλάει κάτι τευχάκια, είδα και τον διαγωνισμό φιγούρας τώρα και ότι άλλο διαγωνισμό έχει βγάλει ως τώρα με σκοπό το κέρδος. Κάποιοι από τους υπηκόους του "βασιλιά" είπανε ότι τα χρήματα χρηματοδοτούν τα έξοδα της λέσχης (ρεύμα, νερό ενοίκιο)και πρόσφατα ενοικιάστηκε και ο τρίτος όροφος...
    Επιπλέον υποτίθεται ότι ο εν λόγω "βασιλιάς" θα σε βοηθήσει να βρείς κομμάτια που σου λείπουν αν φυσικά έχει το συμφέρον (οικονομικό πάντα) να το κάνει, κι αν έχεις τα κατάλληλα κονέ γνωριμίας!
    Πωλούνται επίσης διάφορες εκδόσεις από τον εκδότη αδερφό του "βασιλιά" με δωρεάν διαφήμιση στο site των κόμικς που δημιούργησε ο ίδιος.
    Τέλος να αναφέρω ότι είχε αναφέρει πως δημοπρασίες δεν γίνονται εντός του εν λόγω site κι όμως στο βωμό του χρήματος πούλησε τα κλασικά #2 με στυλ δημοπρασίας εντός του site για να το έχει να το χαίρεται κάποιος συλλέκτης όπως είπε και όχι η βιβλιοθήκη της λέσχης...
    Ας τον κρίνουν άλλοι εγώ την κριτική μου την έκανα εξ ερχής και την παρουσιάζω κι εδώ. Οποιαδήποτε κριτική δεκτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί φίλοι των κόμικς, το θέμα που αναπτύχθηκε απο τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα μου καμμιά σχέση δεν έχει με το άγιο Πνέυμα των Χριστουγέννων (που τώρα πέρασαν πιά και πάμε για τα επόμενα..!!) Όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και προσφορά.. Υπάρχουν όπως βλέπω αρκετοί συλλέκτες ελληνικών παλιών κόμικς και αυτή η ζήτηση σίγουρα καλύπτεται απο την αγορά με διάφορους τρόπους και απο διάφορα πρόσωπα.
    Το κυνήγι του κέρδους είναι πάντα θεμιτό στη ζωή. Σίγουρα θα ήταν πιο προτιμητέο κάποιος-όποιος έχει κάτι για πούλημα να βγαίνει και να το πουλά με διάφανους όρους και τιμή (ή να το θέτει σε πλειστηριασμό αν το θέλει). Τώρα αν υπάρχουν δρόμο-δρόμο διάφορες "παρεκλίσεις" έτσι για να κρατώνται τα προσχήματα ότι τάχατες δεν είναι εμπόριο αλλά "ανταλλαγές μεταξύ συλλεκτών", τότε πάλι κακό δεν είναι (απλά προσθέτει χαβαλέ στη υπόθεση). Οφείλει ο καθένας να είναι ξύπνιος και να βλέπει πίσω απο την κουρτίνα της παπαρολογίας και να συμμετέχει (ή όχι) εν γνώση του σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία ανάλογα με τους όρους που συντελείται αυτή (ανεξάρτητα να είναι θεμιτή, αθέμιτη, της αρεσκείας μας ή όχι).
    Η τέχνη του εμπορίου μπλέκει πολλές φορές και το παραμύθι.. τώρα αν αυτό το "παραμύθι" δεν σας αρέσει, γυρίστε παγερά αδιάφοροι την πλάτη και αφήστε εκείνους που γουστάρουν το "νταραβέρι" να συνεχίσουν να αγοραπωλούν. Μπορείτε να αντισταθείτε στίς σειρήνες των "παλαιο-κομικσο-εμπόρων";;
    (Τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιόν ή ποιούς μιλάμε αλλά δεν έχει σημασία γιατί έτσι και αλλιώς εδώ στην επαρχιωτούπολη που είμαι δεν βλέπω κανέναν και τίποτα !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι μου είναι ιδέα μου ή ο παράδεισος έγινε και επίσημα ηλεκτρονικό κατάστημα κομικς? Άκου e-shop...
    Κατά τα άλλα δεν είμαστε έμποροι.χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ το βλέπω θετικά. Στις προηγούμενες καταστάσεις που τα τεύχη δίνονταν...κάτω από το τραπέζι.
    Όσα πούμε και όσα πάρουμε. Εδώ όμως το κάθε πράγμα έχει την τιμή του. Φανερά και καθαρά.
    Αυτά είναι τόσο τα δίνω.
    Μία χαρά μου κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι αλλά συνέχεια διαφημίζουν ότι εδώ δεν έχουν θέση οι έμποροι και δεν κάνουμε τέτοια κλπ...και λογοκρίνουν συνέχεια τις τιμές, ενώ οι δικές τους είναι για γέλια!!!Ε όχι το περιοδικό 9 να τα πουλάν 4 και 5 ευρώ το κομμάτι και κάτι κλασικά ντίσνευ μεγάλα νούμερα 20 ευρώ το κομμάτι!!! Δεν είναι υπερβολή? υπάρχουν πολλοί ανυποψίαστοι που θα τους πιάσουν κότσο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά οι έμποροι δεν έχουν κοτζάμ παράδεισο να στηρίξουν.

      Διαγραφή
  12. Και εγώ το βλέπω θετικά. Και θέλω να δω πόσα προβατάκια, κατσικάκια και λοιπά μηρυκαστικά θα καταβροχθίσει ο λύκος. Αν και από ό,τι έχω ακούσει, μια αγελάδα του την έφερε. Ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο αυτό με την γελάδα !!!
      Για να μην έχει αναφερθεί κάτι από επίσημα ή τα αντ΄αυτού επίσημα χείλη μάλλον έτσι έγινε.

      Είναι θαυμαστό πάντως πως μπήκε κάτω από το χαλάκι της εισόδου. Ναι αυτό που είχε κεντήσει η κόρη βελονιά βελονιά.

      Διαγραφή
    2. Τι τρέχει με την ιστορία της γελάδας? δεν κατάλαβα γρι!
      Του πούλησαν γουρουνογελάδα στο σακί?

      Διαγραφή
  13. Οι τιμές παντού μπορεί να είναι "άτιμες". Σύμφωνοι πολλά τεύχη δείχνουν ακριβά και βάλε. Σίγουρα κάποιοι θα την πατήσουν. Είναι όμως μέρος της εκπαίδευσης και αυτό.

    Οι αγοραστές να ξέρεις μετά τις 2-3 πρώτες φορές που τσιμπάνε σαν χάνοι αρχίζουν και διαμορφώνουν κριτήριο.
    Έτσι βγήκαν στην σέντρα πολλά καμάρια του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή