Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ομόνοια !!!


Αγαπητοί φίλοι του mycomics.gr και φίλοι των κόμικς
Πρόσφατα σε προηγούμενη ανάρτηση στο παρών blog μας αναπτύχθηκε μια αντιλογία με θέμα διοργάνωση έκθεσης από τους υπεύθυνους Κομικσολέσχης εδρεύουσα στην Αθήνα.
Άργησα να καταλάβω περί τίνος πρόκειται ακριβώς γιατί παρόλο που γράφω ή αναρτώ βίντεο τακτικά στα δικά μας site(γύρω από το mycomics.gr) δεν παρακολουθώ τακτικά και στενά τα υπόλοιπα ελληνικά κομικσοsites.
Έτυχε όμως χθες να επισκεφτώ το Blog των φίλων του Μπλέκ και εκεί είδα με λεπτομέρεια και σαφήνεια τι ακριβώς είναι αυτή η έκθεση με φιγούρες, περί της οποίας έγινε κάποιος θόρυβος στην ανάρτηση μου (Χριστούγεννα με Φτώχεια και Φιλότιμο).
Υπήρχε εκεί λοιπόν (στο blog του Μπλέκ) αναρτημένοι όλοι οι όροι και οι συνθήκες συμμετοχής και λειτουργίας αυτής της έκθεσης.
Και ειλικρινά δεν βλέπω που υπάρχει πρόβλημα.
Κάποιοι αποφάσισαν στον ιδιωτικό τους χώρο να διοργανώσουν μία έκθεση με συγκεκριμένους όρους. Δεν αναγκάζουν κανέναν ούτε να συμμετέχει σαν εκθέτης ούτε να πληρώσει σαν επισκέπτης.
Όποιος θέλει γίνεται εκθέτης και όποιος θέλει γίνεται επισκέπτης.
Τώρα αν κάποιος ή κάποιοι έχουν τις αντιρρήσεις τους, δεν ικανοποιούνται με τους όρους συμμετοχής, δεν επιθυμούν να πληρώσουν αντίτιμο επίσκεψης τότε είναι ελεύθεροι να απέχουν και να μην ασχοληθούν παραπάνω με την υπόθεση αυτή.
Το όλο εγχείρημα είναι ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία και εγώ είμαι απόλυτα υπέρ οποιασδήποτε ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης σε οποιασδήποτε δραστηριότητας, αρκεί να μην είναι επιβλαβής και επικίνδυνη για τους συνανθρώπους μας.
Είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που πλαγίως χρηματοδοτείται από το κράτος (γιατί αυτό είναι εκείνη η αιτία που έχει φέρει την Ελλάδα στη δυσάρεστη κατάσταση που είμαστε τώρα).
Το κίνητρο οποιασδήποτε ιδιωτικής επιχειρηματικής προσπάθειας είναι το κέρδος.
Δεν συμφωνώ με τους φίλους που πετροβολούν και δαιμωνοποιούν τη προσπάθεια ιδιωτών για το κέρδος.
Σίγουρα, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ένας που αποφασίσει να πάει τις φιγούρες του για να συμμετάσχει, δεν έχει και ιδιαίτερα κίνητρα. Ίσως τα αντικίνητρα να είναι πιο πολλά. Όμως είναι μια προσπάθεια που πρέπει να την δούμε με άδολο μάτι και με το αίσθημα του χαβαλέ.
Εγώ προσωπικά αν είχα φιγούρες και έμενα Αθήνα (οπότε θα μου ήταν και εύκολη η συμμετοχή) θα τις έβαζα σε ένα κουτί και θα τις πήγαινα να τις δει ο κόσμος που μπορεί να πήγαινε έτσι για το χαβαλέ. Το να τις βλέπω μόνο εγώ δεν λέει τίποτα. Επίσης θα ήταν ευκαιρία να δω και των άλλων τις φιγούρες. Θα έβαζα και ένα τετράδιο επισκεπτών και θα έγραφα επάνω: «γράψτε τα σχόλια σας !!» Ούτε θα συμμετείχα για το έπαθλο (οπότε δεν θα πλήρωνα συμμετοχή στον διαγωνισμό) και ούτε θα με ενδιέφερε αν οι διοργανωτές θα έβγαζαν κέρδος από τους υπόλοιπους επισκέπτες και πόσο μπορεί να ήταν αυτό. Θα μου έφτανε και θα με ικανοποιούσε το όλο σκηνικό. Φαντάζομαι σαν εκθέτης θα είχα και το προνόμιο της δωρεάν εισόδου, οπότε ορίστε ένα κίνητρο να είμαι κοντά στις φιγούρες μου αλλά και στους τυχόντες επισκέπτες (που πάντα είναι ενδιαφέροντες μιας και έχουμε τα ίδια χόμπυ).
Φυσικά όλα αυτά είναι εικασίες. Μπορεί να στράβωνα, να βαριόμουν, να την έβλεπα αμαρέττι και να μην έκανα τίποτα με τα παραπάνω. Αλλά σίγουρα δεν εξετάζω (και δεν πρέπει) την οποιαδήποτε προέκταση οικονομικού κέρδους στην οποία μπορεί να αποσκοπούν οι διοργανωτές.
Πρέπει να χαιρόμαστε να βλέπουμε ιδιώτες να κυνηγούν το κέρδος.
Πρέπει και εμείς να κυνηγάμε το κέρδος μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες (μόνοι μας ή συνεταιριζόμενοι).
Δεν πρέπει να φθονούμε και να ασχολιόμαστε κακοβούλως με τις προσπάθειες άλλων για το κέρδος.
Αν μας συμφέρει, θέλουμε και μπορούμε, τους στηρίζουμε.
Αν δεν μας συμφέρει, δεν το επιθυμούμε γιατί δεν μας ικανοποιούν τα προϊόντα τους ή οι υπηρεσίες τους τότε ας τους αφήσουμε να κάνουν business με τους όποιους άλλους.
Όχι Διχόνοια φίλοι των κόμικς. ΟΜΟΝΟΙΑ !!

(ουδεμία σχέση έχω με τους διοργανωτές, ποτέ δεν έχω πάει στη λέσχη, δεν υπήρξα ποτέ μέλος ή επισκέπτης σε οποιδήποτε εκδήλωση, δεν γνωρίζω κανέναν τους..)
γιατί εγώ είμαι διαφορετικός.. Εγώ τους μισώ όλους κι αυτοί μισούν εμένα..
Θείος Σκρούτζ

4 σχόλια:

  1. το ολο θεμα με αφηνει παγερα αδιαφορο αλλα συμφωνω με τη γνωμη του ''μισητου θειου σκρουτζη''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάποιον που 'κατέβηκε από τον Άρη' και το είδε βέβαια του φαίνεται αθωα και ενδιαφέροντα, για όποιους όμως ξέρουν πολλά περισσότερα προηγούμενα.....άστο φίλε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας δίνεις, έστω επιγραμματικά, 2-3 σημεία. Έτσι για να κάνουμε κουβεντούλα.
    Για παίξε λίγο μπαλίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..μιάς και είμαι Αρειανός να μάθω και τα Γήινα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή