Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ # 18 (Οκτώβριος 1966)

σε αυτό το βίντεο φίλοι των κόμικς επισκευάζω και προσπαθώ να το επαναφέρω σε καλή κατάσταση, το τεύχος #18 του περιοδικού-κόμικς ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ (των εκδόσεων ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ) απο το 1966


4 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό βιντεάκι.
    Θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα ως προς τις επιδιορθώσεις:
    1) Πως γίνεται ένα τεύχος να ισιώσει? Έχω δει σε παλαιότερο βίντεο σας ότι το τοποθετείτε κάτω από μεγάλο βάρος και μέσα σε βιβλίο, ωστόσο το έχω δοκιμάσει και δεν τα κατάφερα, παρόλο που το άφησα για μήνες, αφού μετά από λίγο επανέρχεται το τεύχος στην αρχική τσαλακωμένη του κατάσταση.
    Μήπως χρησιμοποιείτε την τεχνική του σιδερώματος με ελαφρύ και προσεχτικό εμποτισμό του τεύχους?
    2)Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω την ταινία την τοποθετήσατε μόνο από την εσωτερική πλευρά για να κολλήσετε το αποκολλημένο οπισθόφυλλο ή και από την εξωτερική?Πως μπορεί να γίνει αυτό πχ στο μίκυ 26 που προφανώς δεν μπορούν να βγουν οι σελίδες αφού νομίζω δεν διαθέτει πιαστηράκια?

    Υ.Γ: Ευχαριστούμε για τα βίντεο.
    Συνεχίστε και να προτείνω να εμπλουτίσετε λιγάκι τη θεματολογία της μουσικής υπόκρουσης.
    Πάντα βέβαια με μελωδικά μουσικά ατμοσφαιρικά κομμάτια (κατά προτίμηση χωρίς φωνή όπως κάνετε μέχρι τώρα)

    Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) η αρχή λειτουργίας βαζίσεται στον εμποτισμό και στο στέγνωμα υπο πίεση χωρίς "σιδερώματα" ή άλλα τερτίπια.. όμως το κάθε κόμικ ανάλογα τη ζημιά του θέλει διαφορετική λεπτότητα και μεταχείριση στίς λεπτομέρειες και αυτές οι λεπτομέρειες ειναι εκείνες που δεν ειναι δυνατόν να περιγραφούν γιατί είναι αυτοσχεδιασμοί.. κάτι σαν τέχνη που βγαίνει μόνη της εκείνη τη στιγμή
    2) η ταινία μπάινει μόνο απο την εσωτερική πλευρά.. η τοποθέτηση της εμπρός είναι αντιαισθητική.. στο συγκεκριμένο κόμικ "ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ #18" είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν ταινία στο εξώφυλλο, που με τα χρόνια είχε αποπέσει και έμειναν τα σημάδια απο τήν κόλλα της και έτσι αποκολλήθηκε και το εξώφυλλο..

    τα μουσικά κομμάτια της υπόκρουσης είναι λίγο μπέρδεμα όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα κατά τη μεταφόρτωση.. υπάρχει κίνδυνος απόριψης του βίντεο και οι μουσικές επιλογές ώς εκ τούτου είναι περιορισμένες..
    θα προσπαθήσω όμως για το καλύτερο..

    ευχαριστώ για τα σχόλια σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
      Πολύ ενδιαφέροντα όσα αναφέρετε.
      Είμαι σε αναμονή για το επόμενο βίντεο που ελπίζω να συμπεριλαμβάνει και την επισκευή του τεύχους 26.

      Συνεχίστε την καλή δουλειά!!

      Ε.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Κώστα Καπετσώνη, για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια για βίντεο που ανεβάζεις και μας ενθουσιάζεις και με τον τρόπο επισκευής αλλά και με τα τεύχη που παρουσιάζεις!!!
    Θα ήθελα να προσθέσω, όσον αφορά το παραπάνω βίντεο που έφτιαξες, ότι στην εν λόγο εκδήλωση της οποίας φωτογραφίες παρουσιάζονται στο Κόμιξ 200, ήμουν παρόν! Στις προθήκες αυτές είδα τα 10 πρώτα τεύχη του Μίκυ Μάους, των κλασικών, και του Μεγάλου Μίκυ. Κοινό μυστικό είναι και ακόμη συζητείται, πως ο Τερζόπουλος είχε δανειστεί από συλλέκτες τα τεύχη αυτά και μόνο για την περίοδο της έκθεσης καθώς αυτός ουδέποτε είχε δικό του αρχείο!
    Και όντως στην Αμερική ασχολούνται κυρίως με περιοδικά υπερηρώων και πλέον η ζήτηση για Ντίσνεϋ έχει πέσει κατακόρυφα...Στην Ελλάδα υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον εξ ου και οι υπερβολικές, ορισμένες φορές, τιμές στα παλαιά τεύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή