Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Τα Καλύτερα Κόμικς

Γεια σας,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή προσπάθεια σας και να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το υλικό που βρήκα στο site σας σχετικά με «Τα Καλύτερα Κόμικς».

Τα καλύτερα κόμικς τα ανακάλυψα το 1967 σε ηλικία 12 ετών και με άρεσαν πάρα πολύ. Εκείνη την εποχή το χαρτζιλίκι μου όλο ξοδευόταν σε περιοδικά. Επειδή όμως τα περιοδικά ήταν αρκετά και το χαρτζιλίκι υπήρχε η εναλλακτική λύση «δύο έναντι ενός» στα ψιλικατζίδικα της εποχής. Επέστρεφες 2 περιοδικά και έπαιρνες ένα του ιδίου τύπου μεταχειρισμένο .

Αυτή η τακτική ήταν καλή για τότε αλλά είχε ως αποτέλεσμα να μην κρατάμε πλήρες σειρές των κόμικς και το αρχείο να παρουσιάζει κενά. Κρατούσα συλλογή αλλά κυρίως από περιοδικά που μάζευα σε μεγαλύτερη ηλικία. Εκείνης της εποχής τα περιοδικά που έχω είναι λίγα.

Πάντα είχα την νοσταλγία για τα κόμικς αλλά δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ με αυτά. Πριν μερικά χρόνια μέσω του Ιντερνέτ άρχισα ποιο μεθοδικά να ασχολούμαι με αυτά, για το γέμισμα των κενών που παρουσίαζαν οι γνώσεις μου από τα κομικς της παιδικής ηλικίας.

Για τα ξενόγλωσσα κόμικς βρήκα πολλά στοιχεία αλλά για τα ελληνικά έβρισκα ελάχιστα και ιδιαίτερα για την σειρά «Τα καλύτερα κόμικς» πέραν από τα στοιχεία του περιοδικού «9» δεν έβρισκα. Οπότε όταν τυχαία έπεσα πάνω στο site σας χάρηκα ιδιαιτέρα που βρήκα στοιχεία και εξώφυλλα αυτών των περιοδικών.

Μελλοντικά υπάρχει η σκέψη "Τα καλύτερα κόμικς" να διατεθούν "cover to cover" σε μια ψηφιακής μορφής format(cbr, cbz ή pdf) ?

Με άρεσε πάρα πολύ το site σας και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας.

Σάββας Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου