Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ο Υπεράνθρωπος των λαικών μαζών


Τεύχος με περισσότερο "ιστορικό" και συλλεκτικό ενδιαφέρον παρά καλλιτεχνικό ή αναγνωστικό.

Ο Υπεράνθρωπος του Μπαμπά ή του Παππού σας ήταν Έλληνας εφάμιλλος ίσως και  καλύτερος των ξένων.

Κυκλοφορούσε από τον ίδιο εκδότη - συγγραφέα που λίγο αργότερα δημιούργησε το περιοδικό θρύλος "Μικρός Ήρως".  Ό λόγος φυσικά για τον Στυλιανό Ανεμοδουρά.

Σ΄αυτή την έκδοση των αρχών του 1950 η επιτυχία του δεν ήταν πολύ μεγάλη. Η σειρά σταμάτησε μετά από περίπου ενενήντα τεύχη. Αριθμός ικανοποιητικός αλλά πολύ μακριά από το ρεκόρ του των 798 τευχών που έκανε με τον Μικρό Ήρωα.

Ο ήρωας ήταν  ένα αμάλγαμα των Superman και του Εγγλέζου Marvelman.

Φυσικά ο συγγραφέας τον έκανε Έλληνα του έδωσε ολόκληρη οικογένεια, ένα κωμικό σύντροφο τον Κοντοστούπη, και τον αμόλυσε στους αιθέρες να μάχεται το κακό.

Διαβάζοντας το θα αναγνωρίσετε σε πρώιμη μορφή πολλά από τα αφηγηματικά τεχνάσματα που θα εξελίξει στο έπακρο στις επόμενες εκδόσεις του. Φυσικά περιέχει το κλασσικό "...έφερε δύο στροφές γύρω από τον ευατό του και σωριάστηκε..."

Το τεύχος μπορείτε να το κατεβάσετε από το Rapidshare πατώντας εδώ.

3 σχόλια:

  1. vale ki alla toy yperanthrwpoy ....eyxaristwwwwwwww
    ekeino poy vouliazan oi oyranoksystes sto xwma , ekeino me ta fyta pou toys perikuklwsan kai keino me ta plasmata toy skotoys otan esvhse o hlios kai ola osa exeis.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΥΧΗ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝΕΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα αγοράσεις λες σε ηλεκτρονική μορφή...
    Αυτό που το είδες ?
    Νομίζω είναι από τις χειρότερες μορφές εκμετάλλευσης απέναντι σε κάποιον που ψάχνει με όποιον τρόπο μπορεί τεύχη. Αυτό δεν το κάνουμε με τίποτα. Πλάκα θα έχει να μάθουμε ότι κάποιος «πουλάει» ή δίνει με συνδρομή σκαναρισμένα τεύχη.
    Η έννοια του σκαναρισμένου είναι να δοθεί ελεύθερα και μόνο. Αν είχες κάποια τέτοια πρόταση στο παρελθόν θα ήθελα να το μάθω. Και πολλοί άλλοι συλλέκτες μαζί με μένα.
    Από Υπεράνθρωπο πάντως δεν έχω στο πρόγραμμα να φτιάξω κάτι ακόμα άμεσα. Στη πορεία ίσως και θα το δεις εδώ στο blog μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή