Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Καμπανάκι τερματισμού.

Τα μαζεύω χρόνια. Μερικά είναι από πρώτο χέρι. Αγορασμένα στο περίπτερο, φυλαγμένα, διασώθηκαν από μανάδες και μετακομίσεις. Τους εχθρούς κάθε  συλλογής.

Θυμάμαι 6 χρόνια πριν, όταν με τον Κώστα Καπετσώνη φτιάχναμε το site, δηλαδή αυτός έφτιαχνε, εγώ έβαζα ιδέες και όρεξη , η σελίδα του Καμπανά ήταν από τις πρώτες που έφτιαξε. Όταν είδα και "οπτικά" μαζεμένα τα τεύχη που λείπαν έσκασα. Είπα δεν γίνεται να τα συμπληρώσω ποτέ πλέον. Που να βρεθούν.


Στην πορεία προστέθηκαν όμως και τα αδερφάκια τους επειδή όλα βρίσκονται τελικά .
Χαμένα από χρόνια, βρέθηκαν και πήραν την θέση τους.
Μια συλλογή από τις πιό δύσκολές πλησιάζει στην ολοκλήρωση της.

Εσείς δείτε την σελίδα μας με τον Καμπανά και αν τυχών έχετε κάποιο από τα τεύχη που λείπουν εδώ είμαι να σας απαλλάξω από αυτό. Με το αζημίωτο βέβαια.


Δείτε τα τεύχη ΚΑΜΠΑΝΑΣ Marvel Comics εδώ.

Σπάιντερ Μαν, Κάπταιν Αμέρικα, Χουλκ, Μαύρος Πάνθηρας, Μάστερ Κουνγκ Φου, Εκδικητές, Κόμης Δράκουλας, Απάνθρωποι και όλοι οι υπόλοιποι σας περιμένουν


5 σχόλια:

  1. Όταν έβγαιναν αυτά, σταμάτησα εγώ τα κόμικς. Είναι μια σειρά που δεν την γνωρίζω καθόλου.
    Ολα βρίσκονται τελικά. Κάποια στιγμή θα κλείσουμε τις σειρές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ τότε περίπου σταμάτησα, δε μου λένε πολλά πράγματα αυτά τα περιοδικά. Ωστόσο έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο των κόμικς και η όποια προσφορά τους είναι απολύτως σεβαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα αυτά ήρθαν σαν φυσική συνέχεια.

    Μετά τα Μπλεκ – Αγόρι μεγαλώνοντας ήταν το επόμενο βήμα. Η απάντηση στο «τι διαβάζουμε τώρα ?»

    Διαβάσαμε λοιπόν τα κόμικς της σκληρής γενιάς.
    Φοβερά σενάρια, υπέροχο σκίτσο, εξώφυλλα που ακόμα και σήμερα εξάπτουν την φαντασία. Περίπλοκες ιστορίες, μεγάλο σχήμα πληθώρα τευχών και ηρώων.

    Οι εκδόσεις Καμπανά ευτύχησαν να φέρουν αυτό που ίσως είναι η καλύτερη περίοδο των Marvel Comics. Σεναριογράφοι που σε αυτούς του τίτλους απέδωσαν τα μέγιστα. Σκιτσογράφοι που διαχρονικά θεωρούνται από τους κορυφαίους. Δούλεψαν μαζί σε τίτλους που χρειάστηκαν να διαβαστούν ξανά χρόνια μετά, σε μεγαλύτερη ηλικία, για να κατανοηθεί η αξία τους.
    Story lines αξέχαστα.

    Ο Μάστερ Κουνγκ Φου και στα 40 τόσα τεύχη του. Ο Κάπταιν Αμέρικα και η Μυστική αυτοκρατορία (μια αλληγορία για το Watergate που συγκλόνιζε λίγα χρόνια πριν την Αμερική). Ο Σπάιντερ Μαν να αντιμετωπίζει τον θάνατο της φίλης του (από τους λίγους πραγματικούς θανάτους στα κόμικς). Ο Πήτερ Πάρκερ να βλέπει τον φίλο του να βυθίζεται στα ναρκωτικά. Οι Εκδικητές και οι 4 Φανταστικοί να αντιμετωπίζουν όλους τους εχθρούς που σχημάτισαν το Marvel Universe. Και πολλά πολλά άλλα που ακόμα και σήμερα τροφοδοτούν κόμικς και σινεμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πούμε για αυτά τα κόμικς τώρα....γίνομαι παιδί ξανά κάθε φορά που κρατάω ένα από αυτά...Μου έβαλες και το εξώφυλλο από το ΜΚΦ #1, πληγές ξύνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή