Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σαρώσεις κόμικς επί πληρωμή ...όχι δα.

Σαρώσεις επί πληρωμή ?
Έχω πάρει το τελευταίο διάστημα μαιλ από άγνωστους επισκέπτες που ζητάνε να σκανάρουμε κάποια τεύχη έστω πληρωνοντάς μας κάτι.
Παίρνω αφορμή από λοιπόν από τα αιτήματα αυτών των φίλων για να τονίσω τα παρακάτω.
Τα σκαναρισμένα κόμικς είναι αδιανόητο να διατίθενται επί αμοιβή.
Είναι τουλάχιστον ανήθικο και σίγουρα παράνομο.
Εμείς εδώ σκανάρουμε όταν υπάρχει χρόνος δειγματοληπτικά τεύχη από την προσωπική μας συλλογή μας και τα δίνουμε για ελεύθερο και δωρεάν κατέβασμα.
Δεν είναι ούτε εμπορεύσιμα υλικό ούτε κάτι που πωλείται ή ένοικιάζεται σε σελίδες περιορισμένης πρόσβασης "Μόνο για μέλη"
Αν σας ζητηθούν λοιπόν χρήματα, για τον κόπο του μάστορα, απλά γελάστε και προσπεράστε τον απατεώνα. Κάποιοι άλλοι θα τα δίνουν ελεύθερα.

4 σχόλια:

  1. Αμοιβη για σκαναρισμενα τευχη? Κατι μου θυμιζει, κατι μου ερχεται στο μυαλο!!!!
    Κατι υποψιαζομαι!!!!!
    Και μην ξεχνιομαστε Κωστη μου. Κατι σου εχω παραγγειλει τεμπελακο μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνο να σου πω την αμαρτία μου ρώτησα και εγώ επίμονα. Τον ένα τον είδα μαγκώθηκε αλλά δεν είπε τίποτα.
    Αν μάθω κάτι πάντως θα το βγάλω στην φόρα (όπως λένε και στα ερευνητικά Blog !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και από μένα...Χμμμμ, κάτι μου λέει και μένα το όλο σενάριο...τέλος πάντων, αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κάποια στιγμή, είναι να διασωθούν όσα περισσότερα ελληνικά comics γίνεται μέσω ψηφιοποίησης. Όσοι διαθέτουν τευχάκια, να οργανωθούν σε ομάδες, σε projects,και να αφήσουν παρακαταθήκη στους επόμενους. Η πράξη έχει δείξει ότι, το σκανάρισμα δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο τις πωλήσεις παλιών comics,αντίθετα, ανοίγει την όρεξη. Κ αν δεν εχεις χρονο να σκαναρεις εσυ κωστη, μπορεις παντα να μου στειλεις καποια τευχη σου να τα αναλαβω με χαρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ξεπεράσουμε το θέμα του χρόνου που χρειάζεται και είναι για πολλούς από εμάς σημαντικό, δεν μπορώ να διανοηθώ να ζητήσω χρήματα για να μοιραστώ τεύχη ρε παιδιά. Μου είναι ηθικά απαγορευμένο. Μια μικρή κοινότητα είμαστε τελικά και μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τα κόμικ..
    Αλλά όπως σε κάθε χώρο, υπάρχουν και τα καλόπαιδα. Ολα μέσα στη ζωή είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή