Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Φάτσες και ράτσες των δημοπρασιών

ή : "Οι θαμώνες των δημοπρασιών και πως θα τους αναγνωρίσετε"

Μέρος Ι) Ο περιπτεράς.


Έχει στήσει το μαγαζάκι του σε όλα τα site δημοπρασιών. Διαθέτει μερικές εκατοντάδες τεύχη για πώληση. Τεύχη που κυμαίνονται χρονολογικά από το σχετικά πρόσφατο ως το... προχθεσινό. Αυτό που κυκλοφορεί ακόμα στα περίπτερα. Εξ ου και το προσωνύμιο του.

Μέχρι εδώ όλα καλά και μεμπτό ουδέν.

Αλλά…

Τι κάνει το παλικάρι μας μπας και πουλήσει κανένα τευχάκι παραπάνω.??

Έχοντας λοιπόν προφανώς αρκετό ελεύθερο χρόνο στην διάθεση του κλείνει και ανοίγει τις ΙΔΙΕΣ δημοπρασίες από την αρχή… κλείνει και ανοίγει τις ΙΔΙΕΣ δημοπρασίες από την αρχή…κλπ.
Το βασικό του μέλημα είναι να έχει πάντα μερικές δεκάδες τεύχη στην σελίδα με τις καινούργιες δημοπρασίες. Οπότε ο επισκέπτης αγοραστής βομβαρδίζεται με τα ίδια τεύχη συνεχώς και ανελλιπώς. Νομίζει ότι έτσι πετυχαίνει το σκοπό του. Σίγουρα ναι σε καινούργιους χρήστες αλλά πιστέψτε με μετά από μικρό διάστημα παραμονής στο site οι χρήστες απλά προχωράνε στο επόμενο είδος.
Ας δει λοιπόν ο περιπτεράς πόσες συναλλαγές έχει με τα πιο παλιά μέλη και ας αναρωτηθεί τι φταίει.

Πονηρός ο φίλος μας λοιπόν αλλά και μάλλον χαζό το site ή έστω πονόψυχο που δεν χρεώνει κάθε άνοιγμα δημοπρασίας.
Διεθνώς τα site δημοπρασιών έχουν καταλήξει σε τρόπους λειτουργίας που περιορίζουν τέτοιες συμπεριφορές.
Δυστυχώς τα δικά μας το μόνο κριτήριο που θέλουν να καλύπτουν είναι τον αριθμό δημοπρασιών που έχουν.
Λέξεις όπως ποιότητα δημοπρασιών, ανταγωνισμός, πραγματικές δημοπρασίες και συμμετοχή μάλλον δεν τους ενδιαφέρουν.


Μάλλον θα ακολουθήσουν και μερικές ακόμα...φάτσες.

Ο Φαρμακείο

Ο μεταπωλητής
Ο χονδρέμπορας
Ο φίλε αυτό δεν το βρίσκω.

Ίσως και άλλοι.

8 σχόλια:

  1. Καλό Κώστα ... Βέβαια ως "νέος" δεν μπορώ να καταλάβω ποιόν εννοείς. Αναμένω τη συνέχεια καθώς τα παρατσούκλια ακούγονται ξεκαρδιστικά ... Όσο για τον κ. Φαρμακείο, το μυαλό μου δεν πάει μόνο σε έναν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου με τον γνωστό συγγραφέα, έμπορο, τυχοδιώκτη και όλα τα κακά συναπαντήματα.
    Πέρσι τέτοια εποχή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο πρώην site του μας είχε πρήξει το συκώτι να κάνουμε χριστουγεννιάτικο παζάρι με κομικς. Αν κάποιος δεν είχε όρεξη να συμμετάσχει, τότε θεωρούνταν προδότης του εμπνευσμένου σχεδίου του και άκουγε τα εξ' α
    μάξης. Προσωπική μου άποψη, μιας και έχω πετύχει να ψυχολογήσω αυτόν τον χαρακτήρα μετά απο τόσο καιρό, είναι πως μάλλον στοχεύει να μάθει ποια τεύχη έχουν τα υποψήφια θύματα του.
    Σήμερα έμαθα ότι ο γνωστός και μόνος καουμπόυ ξεκινά το ίδιο εγχείρημα αλλά αλήθεια με ποιους? Και τέλος πάντων ποια είναι η περιφημη συντακτική ομάδα της οποίας είναι επικεφαλής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχχ !!
    Άλλο ένα πρώην μέλος έσπασε την σιωπή του. !
    Εσένα σε διάεγραψε ως ανήθικο στοιχείο ή την έκανες μόνος σου ?

    Χα χα φυσικά πλάκα κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαλλον θα μιλατε για τον γνωστο ελληνα ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ των κομικς. Αυτον που παντα μου ελεγε οτι τον καταδιωκουν για να τον εξοντωσουν μυστικες δυναμεις.
    Οσο για το ΠΑΖΑΡΙ εχω και εγω την ιδια απορια. Με ποιους θα γινει τελικα? Απο οτι διαπιστωνω δεν εχει καμια συμμετοχη στο site του. Ισως η μοναξια τον εχει τσακισει ψυχολογικα. Φανταστειτε οταν εμεις αργουσαμε να απαντησουμε στα ανυπερβλητα αρθρα του λογω δουλειας και υποχρεωσεων , ακουγαμε απιστευτη κατσαδα. Λες και εμεις καθομαστε ολη μερα σαν αυτον αραχτοι σε μια οθονη, διχως τιποτα αλλο να εχουμε στο μυαλο μας, παρα μονο να ξεφυλλιζουμε ΜΠΛΕΚ και ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ο " Περιπτεράς" σαφώς και δεν είναι ο Δον Κιχώτης (όπως θα ήθελε) μελετητής Γ.Κ.
    Είναι άλλος ή και πολλοί θαμώνες site(s) δημοπρασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To Παζάρι θα γίνει με μεγάλη συμμετοχή !!!.

    Θα λάβουν μέρος Ο Συλλέκτης κόμικς, ο Μελετητής, ο Συγγραφέας, Ο Φίλος της 9ης τέχνης (και ουχί της 7ής όπως γράφει από αγραμματωσύνη ), Ο Ζορρό εχθρός των εμπόρων, ο Κοινοτάρχης χωρίς κοινό , Ο Έμπορος και τέλος ο Άνθρωπος Γιώργος.

    Για αυτό έχει δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα αρκετούς μαιμού επισκέπτες. Την κρίσιμη ώρα όλοι "αυτοί" θα εμφανιστούν με τα τεύχη τους υπό μάλης αγνοί και πολιτισμένοι για το Μεγάλο Παζάρι του Γιωργάκη.

    Ο ίδιος ο Γιωργάκης έδω και αρκετές μέρες έχει κάνει ευτυχισμένους όλους σχεδόν τους πωλήτες κόμικς.
    Αγοράζει ότι μπορεί να βρει από τεύχη αριστερά και δεξιά. Φθηνά και ότι νάναι.

    Μπας και τσιμπήσει κανένας περαστικός.
    Για να δούμε θα το καταφέρει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον περιπτερά των αναγνωρίζω νομίζω φίλε Κώστα. Μικρό και μεγάλο όνομα με ίδια ρίζα ε? Και άμα σου τύχει τευχος του θέλεις απολύμανση..

    Οσο για τον Φαρμακείο (200ρια μπλεκάκια μόνο 14,15 και 17 ευρώ) μόνο ένας μπορεί να είναι και δεν είναι βέβαια ο Γιωργάκης μας. Αυτός ο τελευταίος είναι εξαιρετική περίπτωση. Είναι ο χαμαιλέων και παίζει σε όλες τις κατηγορίες. Ταλεντάρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι ο Γιωργάκης είναι...μπαλαντέρ. Μπορεί να καλύψει επάξια όλες τις θέσεις. Συν τω χρόνω και αφού μάθει και μερικά κόλπα ακόμα θα μεγαλουργήσει σε όλους αυτούς τους ρόλους.

    Πάντως για τον περιπτερά έχεις πέσει έξω. Άλλος είναι που διαπρέπει σε αυτή την τακτική. Αυτός που αναφέρεις στον πλάνο μου πάει καλύτερα στην θέση "Φίλε δεν το βρίσκω αυτό...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή