Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙΡΑΜΟΛΑ - ΣΕΡΑΦΙΝΟ

Απο τίς δεκαετίες του '70 και '80 αυτά τα τεύχη των γνωστών μας ΤιραΜόλα και Σεραφίνο, που όλοι μας λίγο-πολύ έτυχε να διαβάσουμε..!! ..τα ξεφυλλίζουμε και θυμόμαστε τούς διάφορους ήρωες και χαρακτήρες που μας κρατούσαν παρείτσα.. ο Πέπος, ο Κάρλος, ο Καπελαδούρας, ο Ιωνάς και οι υπόλοιποι..!!! κάνετε κλίκ στη σελίδα που φτιάξαμε με πολλά εξώφυλλα..!! http://www.mycomics.gr/Serafino/Serafino.htm

4 σχόλια:

  1. Μπορεί να μην τα γνώρισα όταν προτοκυκλοφόρησαν, αλλά έχω αρχίσει και αγοράζω. Έχω βρεί δύο τομάκια (τεύχη 3 και 22)που έχουν μέσα 3 τεύχη το καθένα από "Κλασσικά Τιραμόλα Σεραφίνο". Ξέρει κανείς σας να μου πεί περίπου χρονολογία ή τίποτα άλλο αν ξέρει γι' αυτήν την έκδοση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κλασσικά Τιραμόλα ξεκίνησαν κοντά στο 1973. Χωρίς να γράφουν πάνω ημερομηνία κατά της προσφιλή τακτική του εκδότη.
    Αποτελούντα από την ύλη 4 τευχών της σειράς χωρίς όμως να περιλαμβάνουν τα εξώφυλλα.
    Αυτό βέβαια κατεβάζει την αξία τους.
    Σήμερα μπορείς να βρεις του 6 πρώτους τόμους με κόστος από 3 έως 5€ το πολύ. Οι υπόλοιποι δεν έχουν σε καμία περίπτωση πάνω από 2-3€ για τα μικρά νούμερα (ας πούμε 10-15 πρώτα) και 1-1,5 τα υπόλοιπα.
    Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους τόμους Σεραφίνο.

    Προσοχή τώρα όμως.
    Αν ο τόμος αναγράφει πάνω KAI Σεραφίνο KAI Τιραμόλα τότε είναι μετεγενέστερος, αρχές του `90, και η αξία του είναι δεν είναι γύρω στο euro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A, γιατί εμένα λέει και Τιραμόλα και Σεραφίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι λοιπόν "καινούργιος" με κόστος της τάξης του 1 euro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή