Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

"Κορίτσια Μονομάχοι"


Αγαπητοί φίλοι του mycomics.gr και φίλοι των κόμικς
Τότε που οι εκδόσεις Πεχλιβανίδη έφεραν τα αμερικάνικα κόμικς στην Ελλάδα, στις μεταφράσεις τους υπήρξε προσπάθεια για εξελληνισμό πολλών ονομάτων ηρώων.
Όταν βγήκαν τα Διαπλανητικά – Παράξενα – Εκπληκτικά – Δυναμικά, με την πρώτη εμφάνιση του Σούπερμαν, του έδωσαν το ελληνικά εύηχο «Υπεράνθρωπος» και τη Λόις Λέιν την είπανε Λουίζα Λέιν. Τον Μπάτμαν τον είπανε Νυχτερίδα και είχαμε τον Εξερευνητή του Διαστήματος, τον Παράξενο Αδάμ, τον Τόμμυ Αυριανό, το Υπερ-Κορίτσι, το Πράσινο Βέλος κλπ.
Επειδή πολλοί φίλοι μας (μικρότερης ειδικά ηλικίας) αρέσκονται στο να βλέπουν από το κανάλι μας στο Youtube, καρτούνς με υπερ-ήρωες (έχουν μεγαλύτερες θεάσεις από τις παρουσιάσεις-επισκευές κόμικς), σε αυτό το επεισόδιο της Λεγεώνας των Υπερ-Ηρώων («Συνδικάτο της Νεμέσεως» κατά τη μετάφραση των Διαπλανητικών) είπα να διατηρήσω αυτή την παράδοση της «ελληνοποίησης» των ονομάτων των ηρώων. Έτσι ονόμασα τη Wonder Woman «Θαυμαστή Αμαζόνα», τη Huntress «Διώκτρια», τη Black Canary «Μαύρη Κανάρα», τη Hawkgirl «Γερακίνα», τη Vixen «Αλεπού» κλπ.
Δεν ξέρω αλλά μου έρχεται καλύτερα έτσι.. ίσως γιατί μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές..!!! ..ελπίζω να σας αρέσει αυτό το επεισόδιο με την άφθονη δράση και το πολύ ξύλο που ονόμασα «Κορίτσια Μονομάχοι»...
Περίληψη: Ο Λέξ Λούθορ έχει άμεση ανάγκη για χρήματα για να φέρει εις πέρας τα διαβολικά του σχέδια..
Το ίδιο σε ανάγκη είναι και η Ρουλέτα, μια απατεώνας διοργανώτρια παράνομων αγώνων. Οπότε συνεργάζονται με θύματα τις γυναίκες-μέλη της Λεγεώνας των Υπέρ-Ηρώων.. Άσχημα μπλεγμένες, θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη θανάσιμη παγίδα που τους έχουν στήσει;
Σε αυτό το επεισόδιο πρωταγωνιστεί η Διώκτρια (Huntress), η οποία έχει διωχθεί από τη Λεγεώνα για απείθαρχη, απροσάρμοστη και επικίνδυνη συμπεριφορά.
Κάνετε κλίκ να δείτε τα Διαπλανητικά – Παράξενα – Εκπληκτικά – Δυναμικά

2 σχόλια:

  1. δεν υπάρχει ανθρωπος που να αντιπαθει περισσοτερο αυτου του ειδους τα κομικς...ακομα και στο ΜΠΛΕΚ η στο ΑΓΟΡΙ ή στο ΤΡΟΥΕΝΟ,οταν εβλεπα φανταστικε ςη διαστημικες ιστοριες τα γυρνουσα τα φυλλα πιο γρηγορα και απο τον Κεντερη!και να μου τα χαρισετε δεν τα παιρνω...συγγνωμη για το ενοχλητικο σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν αντιλέγει ότι τα Ιταλικής και Ισπανικής προελέυσεως Μπλέκ, Κάπταιν Μάρκ, Ομπραξ, Ζαγκόρ, Ελ-Ζαμπάτο, Τρουένο κλπ ήταν εξαιρετικά δημοφιλή και εξακολουθούν να διατηρούν μεγάλο συλλεκτικό ενδιαφέρον απο τούς τότε αναγνώστες. Ομως επίσης εξίσου δημοφιλής ήταν ο Δικαστής Ντρέντ, ο Νταν Ντέαρ όπως και άλλα βρεττανικά κόμικς που οι ιστορίες τους κυκλοφορούσαν επίσης μαζί με τα παραπάνω. Όσο για τα φανταστικά διαστημικά αμερικάνικης προέλευσης (Διαπλανητικά κλπ) και αυτά εξακολουθούν και έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο φανατικών συλλεκτών και αναγνωστών. Απόδειξη ότι τα Διαπλανητικά είναι άκρως συλλεκτικά και κρατούν ψηλά τις τιμές τους. Προσωπικά (μιάς και είμαι εργένης σαν τον Θείο Σκρούτζ) έχω κλίση στο φανταστικό ανεκπλήρωτο ρομάντζο του διαπλανητικού ταξιδιώτη Παράξενου Αδάμ παρά στούς χίλιους πλανήτες του καθηγητή Μυστήριου και στα μουσκέτα των Αγγλων εναντίων Πατριωτών.
    Με άλλα λόγια περί ορέξεως κολοκυθόπιττα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή