Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση για τον Μικρό Σερίφη
Σχεδόν 50 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που κυκλοφόρησε στα περίπτερα το πρώτο τεύχος του "Μικρού Σερίφη"! Κανένας από τους αρχικούς δημιουργούς (Πότης Στρατίκης και Θέμος Ανδρεόπουλος) δεν μπορούσαν να φανταστούν την απίστευτα μεγάλη επιτυχία που θα είχε αυτή τους η δημιουργία! Η ιστορία, σχετικά απλή στην έμπνευσή της και ταυτόχρονα τόσο περίπλοκη στην πορεία των χρόνων! Πρωταγωνιστής ήταν ο Τζιμ Άνταμς, ένας δεκαοχτάχρονος, ελληνικής καταγωγής που υπηρετεί το Νόμο στις απέραντες, άγριες εκτάσεις του Φαρ-Ουέστ. Παιδικός του φίλος και σύντροφος των περιπετειών του, ο Πεπίτο Γκονζάλες, ένα αγαθό Μεξικανόπουλο με μεγάλη καρδιά και... γρήγορο πιστόλι! Στην παρέα τους θα προστεθούν η Ντιάνα Μόρισον, μια πανέμορφη και πανέξυπνη κοπέλα και ο μικρός Ινδιάνος Τσιπιρίπο, γιος ενός αρχηγού των Κομάντσι. Τα τέσσερα αυτά παιδιά θα γράψουν... Ιστορία με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες τους απέναντι σε συμμορίες ληστών και ορδές εξαγριωμένων Ινδιάνων! 

Η τεράστια επιτυχία θα έχει σαν λογικό επακόλουθο να εκδοθούν και άλλα περιοδικά με τους ίδιους ήρωες. Ανάμεσά τους τα "Μικρός Κάου-μπόυ" και "Μικρός Αρχηγός", που διέγραψαν την δική τους επιτυχημένη πορεία στο χώρο των ελληνικών εκδόσεων! 

Φέτος, μετά 20 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου πρωτότυπου τεύχους (τα περιοδικά συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε συνεχείς επανεκδόσεις), το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Συνδέσμου Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), εκδίδει ένα εντελώς καινούριο τεύχος, με την ιστορία "Το Κόκκινο Βουνό", γραμμένη από τον αρχικό συγγραφέα του περιοδικού, κο Πότη Στρατίκη.

Το καινούριο τεύχος θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ενός western event σε συνεργασία με το "Club Φίλων του Μικρού Σερίφη" και τους "Φίλους του Σ.Ο.Φ.Ι.Α.", στις 22 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο "Nirvan Lounge" στο "Hard Rock Cafe" της Αθήνας (Φιλελλήνων 18, Σύνταγμα). Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και μία μικρή έκθεση αφιερωμένη στον «Μικρό Σερίφη» όπου και θα πωλείται αποκλειστικά το νέο τεύχος. Η έκθεση θα περιλαμβάνει παλαιά τεύχη περιοδικών, παιχνίδια από τη συλλογή παιχνιδιών του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου!) και αφιερώματα στον συγγραφέα Πότη Στρατίκη.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε κοντά σε δύο από τους μεγαλύτερους θρύλους των ελληνικών περιοδικών εκδόσεων: τον Πότη Στρατίκη και τον Μικρό Σερίφη...Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.mikrosserifis.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html
Για παραγγελίες τευχών: http://www.sofia-foundation.gr/anakoinoseis.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου