Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τι έχουν δει τα μάτια μας ! ! ! Τιμές για κλάματα.


Ετοιμαστείτε αγαπητοί επισκέπτες, φίλοι του Mycomics.gr για αρκετό γέλιο, συγκίνηση και ελπίζω αγανάκτηση (που είναι και τις μόδας). 
Τις επόμενες μέρες και ώρες θα σας παρουσιάσουμε  προσφορές τευχών που να το πω απλά δεν αξίζουν με κανένα τρόπο τα χρήματα που ζητάνε. 
Δυστυχώς τέτοιες θα υπάρξουν πολλές.  Όσο περνάει o καιρός τα λαμόγια, μικρά και μεγαλύτερα, μυρίζουν αίμα. Μαζεύονται και ψάχνουν για κορόιδα. Εκμεταλλεύονται (με την κακή έννοια) το πάθος του συλλέκτη, την έλλειψη πληροφόρησης αλλά και την παραπληροφόρηση που επικρατεί σον χώρο των κόμικς.

Αφορμή για αυτό στάθηκαν διάφορες «προσφορές» που έγιναν απευθείας σε γνωστούς και ήταν ληστρικές . Αυτές έφτασαν και σε μένα όταν τα παιδιά σκέφτηκαν να με ρωτήσουν για τη άποψη μου. Δεν ήταν απλά ακριβά. Ήταν τιμές για γέλια και για κλάματα. Ήταν καθαρή ληστεία.

Θα δούμε λοιπόν αρκετά κόμικς πραγματικές ευκαιρίες. Θα θαυμάσουμε και θα καμαρώσουμε περιγραφές, ποιότητα, τιμές. Αξιοπρεπείς, ευγενικούς ακόμα και θεοσεβούμενους πωλητές που προσπαθούν να πουλήσουν τα σαπάκια τους.
Η παρουσίαση θα γίνει με στοιχεία είτε από δημοπρασίες είτε από site και blog που ασχολούνται με το αντικείμενο. 

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ
Όλη η ιστορία θα γίνει μόνο για ιδιώτες, συλλέκτες και εμποροσυλλέκτες. Ο καταστηματάρχης επαγγελματίας έχει κάθε δικαίωμα στην βιτρίνα που πληρώνει να προσπαθήσει να πουλήσει όσο κρίνει. Όταν άλλωστε πας σε ένα κατάστημα ξέρεις ότι αντιμετωπίζεις κάποιον που προσπαθεί να ζήσει από αυτό. Τον σέβεσαι και εφόσον είναι σωστός σε σέβεται και αυτός. Αντίθετα οι του ιδιωτικού τομέα οφείλουν να αποδεικνύουν ότι είναι σωστοί. Άλλωστε αυτή την ιδιότητα (του συλλέκτη) τονίζουν όταν προσεγγίζουν τις επικείμενες συνεργασίες τους
 Εδώ επίσης να πω ότι δεν θα κάνουμε το Δον Κιχώτη ή έτσι τουλάχιστον έτσι θα προσπαθήσουμε.
Άλλωστε ο χώρος έχει ήδη πετυχημένους τέτοιους πάτρωνες προστάτες των συλλεκτών.
Εδώ θα προσπαθήσουμε να ψυχαγωγήσουμε και να μορφώσουμε. Ότι κάνουν δηλαδή τα καλά κόμικς. 

Και για να κάνουμε το θέμα διαδραστικό και πιο ενδιαφέρον να και ένας μικρός διαγωνισμός :
Στείλτε και εσείς ανώνυμα ή καλύτερα επώνυμα την δικιά σας προσωπική εμπειρία ή κάτι που εντοπίσατε στο αγγελικό χώρο μας.
 Αν έχει στοιχεία και ωραίες φωτογραφίες αυτονόητο είναι θα ανέβει κατευθείαν. Αν είναι του τύπου «…άκουσα…μου είπαν…»  θα το σκεφτώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου