Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Περί καλής κατάστασης συνέχεια

Γυρίζω δίπλα μου και βλέπω περιγραφές γεμάτες επιείκια(χα)  και καλή διάθεση όπως :

Τεύχος σε καλή κατάσταση αλλά λείπει το μισό εξώφυλλο..
Τεύχος σε πολύ καλή κατάσταση αλλά λείπει το οπισθόφυλλο.
Τεύχος πολύ καλό εσωτερικά αλλά το εξώφυλλο είναι φωτοτυπία.

και αναρωτιέμαι είμαστε τόσο μ@λ@κ€ς εμείς οι συλλέκτες ή είναι οι περιγράφοντες τόσο πονηροί. Δεν μιλάμε για φθορές στο εξώφυλλο, στην ράχη, γραψίματα ή σχισιματάκια.
Μιλάμε λείπει - δεν υπάρχει -το χάσαμε το εξώφυλο πατριώτη μας έμειναν κάτι σελίδες μόνο.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί :

Τεύχος χωρίς οπισθόφυλλο είναι τεύχος για πέταμα ή δείγμα δώρεαν ή έστω στο 1/10 της τιμής του ακέραιου
Τεύχος που λείπουν σελίδες είναι για πέταμα ή δείγμα δώρεαν ή έστω στο 1/10 της τιμής του ακέραιου
Τεύχος με φωτοτυπία εξώφυλλο είναι...έτσι μπράβο πείτε το όλοι μαζί...δείγμα δωρεάν ή έστω  στο 1/10 της τιμής του ακέραιου

Το συμπέρασμα μας λοιπόν σήμερα είναι το παρακάτω :

Όποιος πουλάει τεύχη για πέταμα ζητώντας κοντά στο κόστος του ολόκληρου είναι ...ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ο ίδιος μαζί με τα σκουπίδια του.

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω γιατί κάποιος αγοράζει αυτά τα τεύχη. Είναι τόσο σίγουρος ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να τα βρει σε καλύτερη κατάσταση ? Λοιπόν Γιώργο, Νίκο, Τάκη (τυχαία ονόματα) ποιό είναι το σκεπτικό σας ?

Κλείνοντας νοιώθω την ανάγκη να τονίσω ότι τα παραπάνω δεν αφορούν ΜΟΝΟ τον αγαπημένο όλων μας θρυλικό μεταπράτη Γιωργάκη. Είναι πολλά τα φρούτα που είπαν να πουλήσουν την σαβούρα τους.

5 σχόλια:

  1. Πες τα χρυσόστομε ... Αλλά όπως πολύ σωστά έχεις πει στο παρελθόν, εμείς ορίζουμε την αγορά. Ας τους αφήσουμε λοιπόν τους μάγκες με το θησαυρό τους στο ... χέρι και να περιμένουμε να δούμε για πόσο θα εξακολουθήσουν να μας πουλάνε το αυτό τους για λουκάνικο. Άντε γιατί ορισμένοι ληστές του χώρου το έχουν παρακάνει και είναι και ξεδιάντροποι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έλεγα πουλάνε το ταγκό λουκάνικο για μπον-φιλέ.
    Αλλά όμως Γιώργο από την Γλυφάδα και οι υπόλοιποι, ληστεία εθελοντική δεν γίνεται. ΜΟΝΟΙ μας πάμε και δίνουμε τα δουλεμένα euro μας. ΜΟΝΟΙ μας επιλέγουμε να πάρουμε το...σχεδόν άριστο τεύχος. Δεν νομίζω ότι οι πολυτάλαντοι κατά τα άλλα αεριτζήδες να είναι mentalist που μας υπνωτίζουν και τα δίνουμε.
    Κάτι περίεργο δουλεύει μέσα μας.
    Τι να περνάει άραγε εκείνη την ώρα από την μυαλό μας άραγε και υποκύπτουμε ?
    Είναι τελικά τόσο αρρώστια η συλλογή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στεναχωριεμαι,οταν βλεπω να γινονται σημειο αγριας εκμεταλλευσης,οι ηρωες των παιδικων μας χρονων!Ολα χρημε ρε παιδια?που ειναι ο ροαμντισμος και η αγαπη στα χομπυ μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τη στιγμή που έχουμε φύγει από την «αναγραφόμενη τιμή περιπτέρου» και μιλάμε για παλιά αντικείμενα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλιώς. Αφού ψάχνουμε να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε τα κόμικς μας η εκμετάλλευση δεν μπορεί να απουσιάζει.
    Το να περιμένουμε μια ιδανική κατάσταση που όλα θα κινούνται από αγάπη και ρομαντισμό είναι μάταιο. Οι εκμεταλλευτές και αυτοί που νομίζουν ότι κρατάνε χρυσάφι αντί για περιοδικά πάντα θα μας χτυπάνε την πόρτα.
    Η, το πιο συνηθισμένο, εμείς θα χτυπάμε την δική τους πόρτα μπας και βρούμε τίποτα.

    Υπάρχει πάντως θεραπεία για τους πειρασμούς αυτούς.
    Υπομονή και αξιολόγηση της προσφοράς.
    Έρευνα και καταγραφή τιμών σε βάθος χρόνου. Λογική και ψυχραιμία πριν παρασυρθούμε.
    Καλό ψάξιμο πριν την απόφαση.

    Κλείνοντας επαναλαμβάνω το χέρι στην τσέπη μόνος σου το βάζεις. Ο αγύρτης μπορεί μόνο να σε δελεάσει. Εσύ αποφασίζεις αν θα "ξαπλώσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως οι ευκαιριες , οσο περνανε τα χρονια λιγοστευουν, τα τευχη που κατορθωσαν να επιβιωσουν βρισκονται τα περισσοτερα σε χερια συλλεκτων ή εμπορων , στην περιπτωση που θα πουλησει καποιος συλλεκτης ,η τιμη θα ειναι οπωσδηποτε μεγαλυτερη ή ιση της τιμης που το αγόρασε και δυστυχως ολοι μας εχουμε πεσει κατα καιρους θυματα των επιτηδειων , αρα η τιμη ανεβαινει αυτοματα.
    Με αλλα λογια , οσο περισσοτερες φορες αλλαξει χερια ενα τευχος ,που τα περισσοτερα που υπαρχουν ανηκουν σ΄αυτη την κατηγορια, τοσο ανεβαινει και η τιμη του , αφου ο καθε ενδιαμεσος ,προσθετει καθε φορα κι ενα ποσο επιπλεον.
    Παντως ευκαιριες παντα θα υπαρχουν - καλη τυχη και υπομονη σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή