Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η επιδιόρθωση του Ερημίτη και του Παπουτσή

Δύο τεύχη απο Μικρά Κλασσικά Εικονογραφημένα επιδιορθώνονται για να αντέξουν στον χρόνο..!!

2 σχόλια:

  1. Θείε Σκρούτζ είσαι μάστορας ... Ωραία και μερακλήδικη δουλειά, όπως πάντα άλλωστε. Αντιλαμβάνομαι ότι σε κάθε κλιπάκι μας αποκαλύπτεις και μια τζούρα παραπάνω από την τεχνική σου. Έτσι και αλλιώς, ευχαριστούμε για τα μαθήματα. Ερωτησούλα : Για το πατίκωμα χρησιμοποιείς μόνο το Χρυσό Οδηγό που διακρίνουμε στο βιντεάκι ή παίζει και σιδέρωμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ φίλε Γιώργο.. δεν κάνω τα βίντεο με κάποιο πρόγραμμα και σκοπό αποκάλυψης τεχνικής.. απλά ότι τύχει βιντεοσκοπώ.. χαβαλές να γίνεται.. είναι δύσκολο να είσαι και μπρός και πίσω απο τη κάμερα.. όχι δεν τα σιδερώνω και ούτε ξέρω κάτι απο τέτοια τεχνική αν και φαίνεται ενδιαφέρουσα.. απλά τα νοτίζω με βρεγμένο βετέξ και μετά τα βάζω στον κατάλογο και απο πάνω βέρος και στεγνώνουν εκεί.. μετά βγαίνουν ίσια και ατσαλάκωτα..
    χθές εντελώς τυχαία έπεσα σε site αμερικάνων που έχουν μούρλια και κάνουν θαύματα με παλιά κόμικς.. εγώ δεν έχω σκοπό να φτάσω να κάνω κάτι παραπάνω γιατί μήν ξεχνάμε ότι είναι χρόνος και κόπος και δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς παραπάνω.. επίσης τυχόν τεχνικές με σιδερώματα, pressing, κλπ. που απαιτούν ενέργεια δεν με ελκύουν γιατί κοστίζουν και εγώ σαν Θείος Σκρούτζ που είμαι προσπαθώ να πετύχω ένα καλό σχετικά αποτέλεσμα με τον τζάμπα τρόπο.. ενα παλιό βετέξ, λίγο νεράκι, παλιός τηλ. καταλογος, κουτί με βιβλία για βάρος, και όρεξη να ασχοληθείς για λίγο..
    επίσης μια διευκρίνιση... τα φύλλα απο τα κόμικς ΔΕΝ τα βγάζω γιατί απαιτούν πολύ δουλειά.. εξαίρεση ήταν αυτά τα πολύ ταλαιπωρημένα κόμικς των τελευταίων βίντεο.. και ούτε είναι σωστό να τα διαλύεις τελείως και να τα ξαναμοντάρεις.. αυτή η τεχνική είναι επαναλαμβάνω μόνο για πολύ ταλαιπωρημένα κόμικς όπως ο Ερημίτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή