Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Τα κόμικς θέλουν στοργή και προδέρμ..!!

Δεν μπορώ να τα βλέπω με τσακισμένες, σχισμένες, λυγισμένες ράχες και τσαλακωμένα στριμένα φύλλα γι'αυτό ανέπτυξα τρόπο δράσης..!!!

8 σχόλια:

  1. Βρε παιδιά συμπαθάτε με αλλά μάλλον κάτι λέιπει από το βιντεάκι ... Υπάρχει το πριν, υπάρχει το μετά αλλά λείπει η κύρια φάση της τεχνικής επιδιόρθωσης ... Θείε Σκρούτζ έχω ιδέα ότι κάτι ξέχασες ... Άντε και έχουμε μείνει με τη γλύκα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώγο -Γλυφάδα καλά τα λές αλλά πρέπει να βρώ κάποιον άλλο να με τραβάει την ώρα που κάνω τη διαδικασία και αυτή γίνεται σε διάφορα στάδια..
    και μένω μόνος μου με άτακτο ωράριο και μάλλον δύσκολο να με βοηθήσει κανείς σε αυτό.. παρόλα αυτά θα βρώ πατέντα να με τραβήξω πώς γίνεται.. πάντως θέλει τέχνη και προσοχή..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι για τους συνδρομητές μας και μόνο χα χα χα !!

    Παιδιά ο Θειος Σκρουτζ $$$$ μου το έχει περιγράψει και ακούγεται απιστεύτο αδύνατο και πρωταπριλιάτικο.
    Όμως όπως έδειξς η εικόνα γίνεται.

    Αυτό το μυστικό μόνο ο ίδιος μπορεί να αποφασίσει να το δώσει στην ανθρωπότητα.

    Φανταστείτε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην αγορά και στην αξία ενός τεύχους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θείε Σκρουτζ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ειμαι πολυ περιεργος να το δω και εγω....οχι τιποτα αλλο, ειδα εκει πανω στο τραπεζι μια uhu κόλλα, και φοβήθηκα λίγο για τη διαδικασία...
    Για να δουμε, για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sakis έχεις δίκιο.. χρησιμοποίησα για να κολλήσω τα πολύ μικρά κομματάκια χαρτιού απο τίς ράχες που ήταν έτοιμα να φύγουν και κρεμόντουσαν απο μιά κλωστή (που λέει ο λόγος).. η διαδικασία είναι λεπτή και θέλει μικρό τσιπιδάκι ή μικρό κατσαβιδάκι (το οποίο επίσης φαίνεται στο βίντεο) για να τοποθετήσει κανείς τα κρεμασμένα μικρά κομματάκια στη θέση τους (με τα δάκτυλα αν το επιχειρήση κανείς έκανε ζημιά) και καλή κόλλα που να μη τρέχει (μόνο η uhu κάνει για αυτή τη δουλειά) για να βάλει κανείς με εξαιρετική λεπτότητα τη σωστή ποσότητα στη σωστή θέση έτσι ώστε να μπεί το σχεδό αποκολλημένο κομματάκι στη παλιά θέση του και να δέσει πάλι με το σύνολο όπως ήταν πρίν σκιστεί.. αυτό όμως γίνεται αφού πρώτα έχουν φύγει τα λυγίσματα και τα τσαλακώματα.. η όλη διαδικασία θέλει τέχνη και εμπειρία και λεπτούς χειρισμούς και μέχρι να την αναπτύξω μερικά αμερικάνικα που δοκίμαζα (κατά καιρούς τα προηγούμενα χρόνια) και έκανα απάνω τους πειράματα δεν είχαν και την καλύτερη τύχη στο τέλος.. για αυτό είμαι πολύ επιφυλακτικός να το προσπαθήσει κανείς μόνο ακούγωντας ή βλέποντας τί περίπου κάνω.. το κάθε κόμικ εχει διαφορετική φθορά και βαθμό φθοράς και ως εκ τούτου είναι διαφορετική περίπτωση και χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος του.. δεν θέλω να γυρίσει κανένας και να μου πεί "χάλασα το παλαιό και αγαπημένο μου κόμικ εξ'αιτίας σου.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Κώστα! Πολύ καλή ιδέα τα βίντεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίζω να αρέσουν και πάνω απ'όλα να διασκεδάζουν τούς επισκέπτες μας και να τα βρίσκουν ενδιαφέροντα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή