Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Ήρθαμε και εδώ !!www.mycomics.gr ένα ψηφιακό σεντούκι αναμνήσεων

Συλλέκτες περιοδικών κόμικς για πολλά χρόνια, όσα σχεδόν μπορούμε να θυμηθούμε πίσω. Μίκυ Μάους, Μπλεκ, Γέλιο και Χαρά, Ποπάυ, Ζαγκόρ και Μικρός Σερίφης, οι πιστοί φίλοι μας από τα μικρά μας χρόνια ως και σήμερα… 4 δεκαετίες μετά.

Δεκάδες χιλιάδες τεύχη πέρασαν από τα χέρια μας. Συλλογές φτιαχτήκαν και χαθήκαν, τεύχη πετάχτηκαν άλλα δόθηκαν δανεικά και αγύριστα. Η αγάπη όμως για αυτά πάντα δυνατή. Συνεχώς στο κυνήγι στην αναζήτηση παλιών τευχών. Σε μέρη που δεν έχουν πάει άλλοι και ίσως να έχει μείνει κάποιο τεύχος. Οι συλλογές μας αυξάνονται, τα ράφια γεμίζουν. Νέα και παλιά τεύχη προσθέτονται στις αναζητήσεις .

Και μετά ήρθε η τεχνολογία. Internet, sites, web ήρθαν να συμπληρώσουν το όνειρο του συλλέκτη. Πως θα δείξουμε τις συλλογές μας, πως θα βρούμε άλλους με το ίδιο ψώνιο και πως θα μας βρουν και αυτοί.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις μας βρεθήκαμε να έχουμε ένα Internet site. Το ξεκίνημα κάτι σαν πλάκα, σαν προσωπικό στοίχημα, σαν πρόκληση να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας.

Πρωτοβγήκαμε στο Internet το μακρινό, για τα δεδομένα της τεχνολογίας, 2004. Το www.mycomics.gr ήταν γεγονός.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Κώστας Καπετσώνης και ο γράφων Κώστας Γιαννακόπουλος καταλήξαμε να έχουμε στην ουσία δημιουργήσει το πρώτο δικτυακό Ελληνικό αρχείο παλιών περιοδικών κόμικς. Comic Book Covers Gallery που θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι.

Με αρκετό κόπο, χρόνο και χρήμα αλλά και πολύ φροντίδα το δημιούργημα μας μεγάλωσε και πλούτισε σε περιεχόμενο. Πολλά εξώφυλλα, αρκετά ψηφιοποιημένα ολόκληρα περιοδικά, αφιερώματα και αναμνήσεις, άποψη και σχόλια μαζεύτηκαν και στόλισαν το χώρο μας. Ένα ψηφιακό ηλεκτρονικό σεντούκι αναμνήσεων βρίσκεται στην απεραντοσύνη του διαδικτύου. Περιμένει να ανοιχτεί και να γεμίσει την οθόνη με χρωματιστά εξώφυλλα, δυναμικούς αλλά και αστείους χαρακτήρες. Όλα όσα διαβάσατε μικροί και νοσταλγείτε μεγάλοι τώρα.

Οι επισκέπτες μας λίγοι και διστακτικοί στην αρχή αυξήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου. Αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε να πάμε σε καινούργιο server με μεγαλύτερη ταχύτητα και δυνατότητες.

Σήμερα το www.mycomics.gr δέχεται κοντά στους 250 διαφορετικούς επισκέπτες κάθε μέρα. Το Internet μας ενώνει και έτσι επισκέπτες από όλες τις μεριές του πλανήτη δίνουν ραντεβού με τις αναμνήσεις τους στο site μας. Όλα μας τα καλούδια προσφέρονται ελεύθερα. Χωρίς καμία υποχρέωση προσφοράς από τον φίλο επισκέπτη.


Τα υπόλοιπα στην πορεία.. που ευχόμαστε να είναι μακρινή αδιάκοπη και με καλή παρέα
Καλωσήρθατε λοιπόν και στο BLOG μας.
Κώστας Γιαννακόπουλος και Κώστας Καπετσώνης για το www.mycomics.gr

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κώστα. Πάνος από Αθήνα. Συγχαρητήρια που συνεχίζεις ακάματος να μαας φέρνεις πιο κοντά στα αγαπημένα μας όνειρα. Είσαι one of a time. Προχώρα ακάθεκτα, είμαστε εδώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, παιδιά. Το μεράκι σας και η προσεγμένη δουλειά που κάνετε, μας εκπλήσουν συνεχώς... Συνεχίστε έτσι κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας.
    CLUB ΦΙΛΩΝ "ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή