Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Επιδιόρθωση κόμικς - Κλασσικά Εικονογραφημένα

"Οι Κατακτήσεις του Καίσαρα" και "Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας" χρειαζόνται μετά απο 30 χρόνια άσχημης μεταχείρισης, κάποια φροντίδα αλλιώς θα σκορπίσουν τελείως..!! Να τι έκανα..!!

11 σχόλια:

  1. Γεια σου μάστορα Θείε Σκρούτζ ... Η συγκεκριμένη ταινία που αναφέρεις με το χρόνο λαδώνει, όπως τα παλιά σελοτέϊπ, ή όχι ? Ξέρει κανείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο αυτή η διάφανη ταινία πωλείται σε πράσινο κουτάκι και γράφει επάνω τη μάρκα 3m (η γνωστή αμερικάνικη εταιρεία με τα διάφορα πoιοτικά προϊόντα όπως και το σφουγγαράκι scotch bright) και δεν λαδώνει με το χρόνο και δεν γυαλίζει κλπ είναι ιδανική για σχισίματα και γενικά για τίς λεπτοδουλειές των κόμικς.. θέλει όμως προσοχή γιατί αμα σου ξεφύγει και κολλήσει σε λάθος μεριά ή θέση μετά.. τέλος.. δεν ξεκολλάει.. θα σε κάνω μαθητή μου..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θείε Σκρούτζ ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.
    Μόλις ανοίξεις τη "Σχολή Επιδιόρθωσης" θα έρθω πρώτος για εγγραφή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ηταν ενδιαφερον να δουμε ολη τη διαδικασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η όλη διαδικασία παίρνει χρόνο πολύ και λεπτούς χειρισμούς (χειροτεχνία) που απαιτούν υπομονή.. στη συγκεκριμένη επιδιόρθωση απλά έκανα ότι έλεγα στο βίντεο.. έβγαλα τα πιαστηράκια και τα ξαναέβαλα αφού πρώτα κόλλησα όμορφα τα εξώφυλλα που είχαν σκορπίσει (αφού τα ίσιωσα πρώτα)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σας , για τα χαρτάκια που βαζανε οι περιπτεράδες για να βαλουν μεγαλυτερη τιμή στο εξώφυλλο ,που βγαίνουν πολυ δύσκολα , έχεις να προτεινεις καποια λύση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σας , μήπως ξέρετε κάποιο ασφαλή τρόπο για να βγάλω τα χαρτάκια απο τα εξώφυλλα που αναγραφόταν η μεταγενέστερη τιμή του περιοδικού απο τους περιπτεράδες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμποτίζεις το αυτοκόλητο με καθαρή βενζίνη. Περιμένεις λίγο να μουλιάσει & ξεκολάς προσεκτιοκά με τσιμπιδάκι ή λεπτό μαχαιράκι. Εγγυημένη και δοκιμασμένη συνταγή. Θα εκπλαγείς ...
    Περιμένω να μου πεις τα αποτελέσματά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Γιωργο κι ευχαριστω για τις πληροφοριες.
    Δοκίμασα τον τρόπο που μου είπες.
    Πραγματικά ειχε πολυ καλό αποτέλεσμα στην περίπτωση που στα χαρτάκια υπάρχει ακόμη έστω και λίγη κόλλα.
    Ενας άλλος τρόπος που ειναι πολύ καλός ειναι και ο εξής:
    Με ένα σεσουάρ για μαλλιά ρίχνεις αέρα πάνω στο χαρτάκι , αυτο κάνει την κόλλα να μαλακώνει , μετα απο λίγο τραβάς με ένα τσιμπιδάκι η ενα ξυραφάκι (απο το πλατυ του μέρος).
    (οταν θα δεις το εξωφυλλο να παραμορφωνεται απο την ζεστη , μην ανυσηχεις μετα απο λιγο θα επανελθει ).
    Δυστυχώς σε μερικά χαρτάκια που η κόλλα έχει ξεραθεί εντελώς κι εχει γινει ενα σωμα με το εξώφυλλο , δεν βγαινουν ουτε με βενζινη ουτε με το σεσουαρ.
    Ο μονος τροπος που βρηκα με καλο αποτελεσμα ειναι ο εξης :
    τραβας το χαρτάκι προσεκτικά , εστε να φυγει μια φλουδα του , χωρις να σχιστει το εξωφυλλο να μεινει και λιγο χαρτακι πανω στο εξωφυλλο , μετα το υπολοιπο που εχει μεινει το μαλακωνεις με λιγο νερο κι επειτα το τριβεις σιγα σιγα με τα δακτυλα , ετσι θα φυγουν και τα υπολειματα και θα μεινει μονο ενα ιχνος της κολλας ( θα γινει σχεδον τελειο)
    περιμενω απαντηση , ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ευχαριστώ τούς φίλους για τη συνδρομή τους στην τεχνική αποκατάστασης κόμικς.. πολύ χρήσιμες συμβουλές τους και οι εμπειρίες τους.. επιφυλάσομαι και εγώ στη συνέχεια για τις δικές μου..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θείε Σκρούτζ εμείς ευχαριστούμε γιατί άνοιξες πρώτος το θέμα με τα εκπληκτικά βιντεάκια σου. Βέβαια μας έχεις στην πρίζα με το εκληκτικό σου πατίκωμα. Αναμένουμε ...
    Φίλε Pap67 δοκίμασα τη δεύτερη τεχνική σου (ξεφλούδισμα, νερό και τρίψιμο) και είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Ευχαριστώ πολύ. Στο άμεσο μέλλον θα πειραματιστώ με ειδικές κόλλες συντηρητών έργων τέχνης και ειδικά ρυζόχαρτα για επιδιόρθωση σελίδων. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε, καλημέρα και υγεία σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή